Webapplicatie laten maken

Experts in het bouwen van maatwerk webapplicaties

Of het nou gaat om software voor een nieuwe portal, een aanpassing op een bestaand platform, de ontwikkeling van een calculatietool of het laten maken van een mobiele app: webapplicaties ontwikkelen is maatwerk.

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een stukje op maat gemaakte software, dat volledig op het web draait. Dit betekent dat de software vanaf elk apparaat toegankelijk is, zolang je maar verbonden bent met internet. Anders dan met een desktop applicatie of app, hoef je om een webapplicatie te kunnen gebruiken geen software te downloaden. Dus ook geen geëmmer met updates voor de eindgebruiker om de software actueel te houden; dit gebeurt allemaal automatisch zonder dat deze daar ook maar iets van merkt. Geen downloads, geen updates, geen gedoe.

Vrijblijvend kennis maken?

Naam
Bedrijf
E-mailadres*

Het verschil tussen een webapplicatie en een mobiele app

Bij het woord 'applicatie' denken veel mensen aan mobiele apps die te downloaden zijn via de Google Play Store of de Apple App Store. Deze apps moeten eerst door gebruikers gedownload worden, voordat ze er gebruik van kunnen maken. Toegang tot diezelfde app via een desktop is vaak niet mogelijk. Bij webapplicaties heeft iedereen met internettoegang direct toegang tot de software - op welk device je ook zit - en zijn updates niet iets wat de eindgebruiker merkt. Je kan het het beste vergelijken met de website van Facebook vs. de Facebook-app. Beide hebben vrijwel dezelfde functionaliteiten, met zo hun eigen voor- en nadelen.

Ronald en Roland werken misschien wel samen aan jouw nieuwe project!
Ronald en Roland werken misschien wel samen aan jouw nieuwe project!

Wanneer heb je een webapplicatie nodig?

Een standaard website (zoals deze) bestaat voornamelijk uit blokken tekst met hier en daar een afbeelding of video. Zo snel als dat er behoefte is aan interactiviteit, worden er vaak hogere eisen gesteld aan zo’n website. Gebruikers moeten bijvoorbeeld kunnen inloggen, verschillende gebruikers moeten verschillende rechten hebben of een webshop moet een uitgebreide productvergelijker bevatten. Vervolgens moet dit alles naadloos (en razendsnel) communiceren met een onderliggende database. Deze interactie vraagt bijna altijd om maatwerk. Als je een applicatie laat maken, voldoet deze precies aan de eisen die jouw bedrijfsprocessen er aan stellen.

Hulp nodig bij jouw applicatie?