Webapplicatie laten maken

Experts in het bouwen van maatwerk webapplicaties

Of het nou gaat om software voor een nieuwe portal, een aanpassing op een bestaand platform, de ontwikkeling van een calculatietool of het laten maken van een mobiele app: webapplicaties ontwikkelen is maatwerk.

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een stukje op maat gemaakte software, dat volledig op het web draait. Dit betekent dat de software vanaf elk apparaat toegankelijk is, zolang je maar verbonden bent met internet. Anders dan met een desktop applicatie of app, hoef je om een webapplicatie te kunnen gebruiken geen software te downloaden. Dus ook geen geëmmer met updates voor de eindgebruiker om de software actueel te houden; dit gebeurt allemaal automatisch zonder dat deze daar ook maar iets van merkt. Geen downloads, geen updates, geen gedoe.

Vrijblijvend kennis maken?

Je naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*

Het verschil tussen een webapplicatie en een mobiele app

Bij het woord 'applicatie' denken veel mensen aan mobiele apps die te downloaden zijn via de Google Play Store of de Apple App Store. Deze apps moeten eerst door gebruikers gedownload worden, voordat ze er gebruik van kunnen maken. Toegang tot diezelfde app via een desktop is vaak niet mogelijk. Bij webapplicaties heeft iedereen met internettoegang direct toegang tot de software - op welk device je ook zit - en zijn updates niet iets wat de eindgebruiker merkt. Je kan het het beste vergelijken met de website van Facebook vs. de Facebook-app. Beide hebben vrijwel dezelfde functionaliteiten, met zo hun eigen voor- en nadelen.

Ronald en Roland werken misschien wel samen aan jouw nieuwe project!
Ronald en Roland werken misschien wel samen aan jouw nieuwe project!

Wanneer heb je een webapplicatie nodig?

Een standaard website (zoals deze) bestaat voornamelijk uit blokken tekst met hier en daar een afbeelding of video. Zo snel als dat er behoefte is aan interactiviteit, worden er vaak hogere eisen gesteld aan zo’n website. Gebruikers moeten bijvoorbeeld kunnen inloggen, verschillende gebruikers moeten verschillende rechten hebben of een webshop moet een uitgebreide productvergelijker bevatten. Vervolgens moet dit alles naadloos (en razendsnel) communiceren met een onderliggende database. Deze interactie vraagt bijna altijd om maatwerk. Als je een applicatie laat maken, voldoet deze precies aan de eisen die jouw bedrijfsprocessen er aan stellen.

Hulp nodig bij jouw applicatie?

Welke toepassingen zijn er mogelijk?

The sky is the limit

De mogelijkheden bij het laten bouwen van webapplicaties zijn eindeloos; of je nou een kennisplatform wilt laten bouwen voor je klanten, zeer complexe bedrijfsprocessen wilt automatiseren of er behoefte is aan planning software. Met het combineren van technieken en functionaliteiten kan er zelfs een heel nieuw concept ontstaan. Door van tevoren goed na te denken over de functionaliteiten waar een applicatie op de lange termijn aan moet voldoen, creëer je toekomstbestendige software die robuust genoeg is om tegen een stootje te kunnen.




Verschillende webapplicaties:

  • Portal
  • Platform
  • Intelligente zoekfunctie
  • E-commerce
  • Calculatie- of vergelijkingstool
  • Kennisplatform
  • CMS (Content Management Systeem)

Waar moet je op letten als je een webapplicatie laat bouwen?

Misschien weet je al precies hoe het definitieve product er uit moet zien, maar vooral als je dat nog niet weet is het handig om een inventarisatie te maken van je eisen en verwachtingen. Stel jezelf van tevoren dan ook de volgende vragen:

  1. Bij welke bedrijfsprocessen is je toekomstige webapplicatie betrokken?
  2. Hoeveel mensen gaan de applicatie ongeveer gebruiken?
  3. Welke functionaliteiten moet je webapplicatie bevatten?
  4. Hoe belangrijk zijn zaken als snelheid en veiligheid?

Al deze zaken spelen een rol bij maatwerk applicatie ontwikkeling en hoe beter je van tevoren weet waar je applicatie aan moet voldoen, hoe concreter wij vervolgens aan de slag kunnen.

Whitepaper: De uitdagingen van software outsourcing

Wil je een webapplicatie laten bouwen, dan kom je voor een berg keuzes te staan. Ga je bijvoorbeeld voor interne ontwikkeling of schakel je een extern bureau in? Hoe vind je dan een partij met verstand van zaken waar je niet meteen de hoofdprijs betaalt? Ga je op zoek naar snelle programmeurs of zoek je naar kwaliteit? En hoe beoordeel je eigenlijk de kwaliteit van een developer? Vooral bij software die essentieel is voor jouw bedrijfsprocessen kan een verkeerde keuze veel hoofdpijn opleveren. Denk bijvoorbeeld aan extra kosten, maar ook aan veiligheidsrisico’s of kwaliteitsproblemen. De keuze voor een betrouwbare ontwikkelaar is dan ook geen sinecure. We schreven een whitepaper waarin we de verschillende mogelijkheden van software outsourcing op een rij zetten. Er worden diverse voor- en nadelen van al deze opties belicht zodat je (kostbare) fouten kan voorkomen. Zo kan jij altijd een verantwoorde keuze maken voor de uitbesteding (of juist niet) van jouw software project.

"De do's en don'ts van development outsourcing" downloaden

Je naam*
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer*

Onze ervaringen

In ons portfolio staan voorbeelden genoeg van cases waarbij we waarde hebben toegevoegd met de software die we voor onze klanten hebben ontwikkeld. Hieronder vind je twee voorbeelden die het een en ander gemeen hebben. Beide systemen bevatten allerlei geïntegreerde en geautomatiseerde functionaliteiten, en dat alles in één interface. Want hoe gecompliceerd een systeem ook is, het moet natuurlijk wel gebruiksvriendelijk blijven.

Zo hielpen we SGI-compliance met het uitbreiden van een bestaande webapplicatie. Door na te denken over de toekomst en te sleutelen aan de basis, is deze applicatie nu voor meerdere markten inzetbaar. Toch fijn, als dezelfde software je meer oplevert!

Werkplanner is een krachtige managementtool voor asbestsanering. Ruim 700 personen werken er dagelijks mee.
Werkplanner is een krachtige managementtool voor asbestsanering. Ruim 700 personen werken er dagelijks mee.
Smartfile is een alles-in-1 softwarepakket voor fysiotherapeuten met functionaliteiten als het organiseren van patiëntendossiers, agendabeheer en het bijhouden van de administratie.
Smartfile is een alles-in-1 softwarepakket voor fysiotherapeuten met functionaliteiten als het organiseren van patiëntendossiers, agendabeheer en het bijhouden van de administratie.

Een ander voorbeeld is de case van Smartfile. Als je werkt met patiëntgegevens zoals Smartfile dat doet, dan is de veiligheid van die software enorm belangrijk. Door goed na te denken over de manier van programmeren, weten we de privacy ook bij een webapplicatie te garanderen.

De tools waarmee we de klus klaren

Waar het ons bij 10KB om gaat, is dat we software ontwikkelen waar je iets aan hebt

Wij bouwen goede software, waar jij vervolgens succesvol mee kan zijn. Online applicaties die innovatief zijn, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of veiligheid. We doen dit door gebruik te maken van technologieën die kunnen voldoen aan alle vragen van de laatste trends. Daarnaast hebben we onze werkomgeving zo ingericht dat we kunnen inspelen op de laatste ontwikkelingen en niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Meer weten over onze TechStack?

Bas
Wil jij zo'n veelzijdige webapplicatie?

Wij nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities of uitdagingen en informeren je graag over de mogelijkheden. Maak daarom direct vrijblijvend een afspraak met Bas voor een kennismaking.