AWS

Bij 10KB zijn we fan van AWS en niet zonder reden! Maar wat is AWS nou precies en wanneer is het een aanvulling voor jouw bedrijf?

Wat is AWS?

Laten we bij het begin beginnen: AWS staat voor Amazon Web Services. Het is een verzameling van ongeveer 200 cloud services (en dat worden er elk jaar weer meer), voor enorm veel toepassingen. Denk aan mogelijkheden op het gebied van AI, machine learning, Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Software-as-a-Service (SaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS). Al deze diensten zijn beschikbaar op één platform en bieden organisaties tools zoals database opslag en rekencapaciteit. Kort samengevat: AWS is een server hosting pakket wat ervoor zorgt dat je software overal goed presteert.

Wanneer gebruik je AWS?

In eerste instantie kan AWS werken als datacenter, waarbij een AWS cloud wordt ingericht als datacenter op afstand. Je kiest hoeveel serverruimte je nodig hebt, voor hoe lang en welke eisen je daar aan stelt. Serverruimte reserveren in de cloud kan bij veel verschillende providers. AWS voegt waarde toe met de enorme verzameling van services die je ondersteunen met de flexibiliteit en stabiliteit van je software. Ineens meer websitebezoek of meer gebruikers van je software? AWS verdeelt de druk over meerdere servers met load balancing. Een stuk software wat vastloopt? AWS stuurt verkeer door naar een andere server zodat de gebruiker daar niets van merkt.

Een flexibele marktleider

Meer dan 80% van de Fortune 500 bedrijven maakt gebruik van de AWS cloud infrastructuur, waaronder gigantische technologiebedrijven zoals Reddit, Instagram, Pinterest en Netflix. Maar ook startups zien de meerwaarde van AWS. Dankzij het flexibele principe van ‘pay-per-use’ betaal je enkel voor dat wat je gebruikt. Hierdoor groeit AWS mee met jouw bedrijf en hoef je niet meer na te denken over randzaken als hosting en serverbelasting. Dat maakt AWS bijzonder geschikt voor situaties waar je snel op en af wilt kunnen schalen, situaties waar het moeilijk inschatten is hoeveel rekenkracht je precies nodig gaat hebben of als je bijvoorbeeld te maken hebt met dal- en piektijden. Met miljoenen actieve klanten wereldwijd heeft AWS het grootste en meest dynamische ecosysteem.

Overstappen naar AWS

Iedereen die verwacht dat AWS een systeem is met een eenvoudige setup wat je als leek ‘even’ instelt komt van een koude kermis thuis. AWS is een complexe infrastructuur met zijn eigen regels en wetten waar je eenvoudig in kunt verdwalen. Wij helpen bedrijven graag met de migratie van hun infrastructuur naar AWS. Door eerst een inventarisatie te maken van de wensen en verwachtingen, kunnen we alles zo inrichten dat het precies aansluit op de eisen die jouw bedrijf stelt. Of je nou hulp nodig hebt bij het ontwerpen, programmeren, migreren of beheren van applicaties met AWS; onze developers hebben verstand van zaken.

We hechten veel waarde aan de overdracht van het intellectueel eigendom. Alles in opdracht van de klant, blijft van de klant. Daarom staat de gehele infrastructuur altijd op naam van jouw bedrijf.

Voordelen

  • Pay-per-use, waardoor je precies betaald voor dat wat je gebruikt;
  • Eenvoudig services aan of uit zetten;
  • Groeit mee met jouw wensen.

Nadelen

  • Wil je optimaal profiteren van de functies en services van AWS, dan moet je wel weten wat je aan het doen bent. Wees bereid te investeren in het opleiden van je developers, of huur iemand in met ervaring.
Bauke
Ook overstappen naar AWS?

De AWS experts van 10KB helpen jouw bedrijf graag met de migratie!