SGI Compliance: Hoe continuïteit waarde creëert

Het verdubbelen van je potentiële markt door te beginnen bij de basis

 • Kubernetes
 • DevOps
 • Portal
 • Ruby on Rails
 • Vue.js
 • Typescript
 • GraphQL
SGI Compliance helpt bij het gehele proces van asbestonderzoek, asbestinventarisatie, asbestsanering, risicobeoordeling en risicobeheersing.
SGI Compliance helpt bij het gehele proces van asbestonderzoek, asbestinventarisatie, asbestsanering, risicobeoordeling en risicobeheersing.
 • Ewout
 • Martijn
 • Merel
 • Robin

Ewout, Martijn, Merel en Robin hebben hier aan gewerkt

Werkplanner is beschikbaar op diverse platformen
Werkplanner is beschikbaar op diverse platformen

SGI Compliance is Europees marktleider op het gebied van gezondheid en milieu. Één van hun specialiteiten is de begeleiding bij asbestsanering. Omdat asbest een gevaarlijk product is, zijn er enorm veel wetten en regelgevingen waar men zich aan moet houden bij de sanering ervan. Van tevoren ben je verplicht een uitgebreid plan te schrijven met daarin heel veel specifieke informatie. Hiervoor is tien jaar geleden een stuk software ontwikkeld genaamd Werkplanner.

Wat kan werkplanner

Werkplanner is een administratieve tool die helpt bij de reportage vorming van asbestsanering. Het houdt bij hoe een bedrijf de asbest gaat saneren, wie dat gaat doen, hoe lang die persoon daar mee bezig is geweest en zelfs hoe laat haar shift begon. Daar rolt vervolgens een rapport uit wat 15 jaar bewaard wordt.

Continuïteit in ontwikkeling garanderen

Zoals bij zoveel applicaties is Werkplanner oorspronkelijk ontwikkeld door freelancers. Elke keer als er dan iets toegevoegd of aangepast moest worden, werd daar iemand voor ingehuurd. Stel je werkt standaard met twee wisselende freelancers en een van de twee wordt ziek, dan moet je weer op zoek naar een ander. Als een product dan al tien jaar bestaat, zijn er vaak meerdere verschillende mensen geweest die aanpassingen hebben gedaan. Als meerdere onafhankelijke mensen afzonderlijk van elkaar aan een applicatie werken, gaat dat op de lange termijn vaak ten koste van de stabiliteit. SGI Compliance wilde de continuïteit van de ontwikkeling van Werkplanner garanderen en besloot daarom met ons te gaan samenwerken. Door een agency als 10KB in te schakelen garandeer je een aantal voordelen. Wij zetten meerdere mensen op een klus, soms voor meer uren in de maand, soms voor minder uren in de maand. Het grote voordeel is dat de kennis zo altijd bewaard blijft en er altijd iemand is die snel kan inspringen als dat nodig is. Dat is bijvoorbeeld voordelig op het moment dat een externe API zijn software wijzigt. We kunnen daar dan snel op acteren, zodat de software altijd up to date blijft. Door de kennis te verdelen over meerdere mensen (en intern de kennisoverdracht op ons te nemen) is SGI Compliance altijd verzekerd van een applicatie die maandelijks bijgewerkt kan worden en pakken we de verantwoordelijkheid voor een stuk support als er iets verkeerd gaat.