SGI Compliance: Hoe continuïteit waarde creëert

Het verdubbelen van je potentiële markt door te beginnen bij de basis

SGI Compliance helpt bij het gehele proces van asbestonderzoek, asbestinventarisatie, asbestsanering, risicobeoordeling en risicobeheersing.
SGI Compliance helpt bij het gehele proces van asbestonderzoek, asbestinventarisatie, asbestsanering, risicobeoordeling en risicobeheersing.
  • Ewout
  • Martijn
  • Merel
  • Robin

Ewout, Martijn, Merel en Robin hebben hier aan gewerkt

Werkplanner is beschikbaar op diverse platformen
Werkplanner is beschikbaar op diverse platformen

SGI Compliance is Europees marktleider op het gebied van gezondheid en milieu. Één van hun specialiteiten is de begeleiding bij asbestsanering. Omdat asbest een gevaarlijk product is, zijn er enorm veel wetten en regelgevingen waar men zich aan moet houden bij de sanering ervan. Van tevoren ben je verplicht een uitgebreid plan te schrijven met daarin heel veel specifieke informatie. Hiervoor is tien jaar geleden een stuk software ontwikkeld genaamd Werkplanner.

Wat kan werkplanner

Werkplanner is een administratieve tool die helpt bij de reportage vorming van asbestsanering. Het houdt bij hoe een bedrijf de asbest gaat saneren, wie dat gaat doen, hoe lang die persoon daar mee bezig is geweest en zelfs hoe laat haar shift begon. Daar rolt vervolgens een rapport uit wat 15 jaar bewaard wordt.

Continuïteit in ontwikkeling garanderen

Zoals bij zoveel applicaties is Werkplanner oorspronkelijk ontwikkeld door freelancers. Elke keer als er dan iets toegevoegd of aangepast moest worden, werd daar iemand voor ingehuurd. Stel je werkt standaard met twee wisselende freelancers en een van de twee wordt ziek, dan moet je weer op zoek naar een ander. Als een product dan al tien jaar bestaat, zijn er vaak meerdere verschillende mensen geweest die aanpassingen hebben gedaan. Als meerdere onafhankelijke mensen afzonderlijk van elkaar aan een applicatie werken, gaat dat op de lange termijn vaak ten koste van de stabiliteit. SGI Compliance wilde de continuïteit van de ontwikkeling van Werkplanner garanderen en besloot daarom met ons te gaan samenwerken. Door een agency als 10KB in te schakelen garandeer je een aantal voordelen. Wij zetten meerdere mensen op een klus, soms voor meer uren in de maand, soms voor minder uren in de maand. Het grote voordeel is dat de kennis zo altijd bewaard blijft en er altijd iemand is die snel kan inspringen als dat nodig is. Dat is bijvoorbeeld voordelig op het moment dat een externe API zijn software wijzigt. We kunnen daar dan snel op acteren, zodat de software altijd up to date blijft. Door de kennis te verdelen over meerdere mensen (en intern de kennisoverdracht op ons te nemen) is SGI Compliance altijd verzekerd van een applicatie die maandelijks bijgewerkt kan worden en pakken we de verantwoordelijkheid voor een stuk support als er iets verkeerd gaat.

Snelle time to market dankzij Review Apps

Werkplanner was een bestaande applicatie die gedurende onze ontwikkelingen gewoon in gebruik moest blijven. We hebben daarom erg ons best gedaan om nieuwe features zo snel mogelijk te implementeren, zodat de klanten van Werkplanner er al meteen gebruik van kunnen maken. Een van de manieren waarop wij de time to market van (updates van) applicaties versnellen, is door gebruik te maken van Review Apps.

Doorontwikkeling en verbreding

SGI Compliance heeft voor deze applicatie geen eigen developers in huis. Daardoor vervullen we ook deels een consultancy rol. Wat moet er gebouwd worden? Wat heb je daarvoor nodig? Wat is handig voor de toekomst? Oorspronkelijk kon Werkplanner alleen ingezet worden voor asbest projecten, maar SGI Compliance doet veel meer dan dat. Het zou geweldig zijn als ze deze software in zouden kunnen zetten voor meerdere type projecten. Omdat we nadenken over de toekomstbestendigheid van software en uitbreidingsmogelijkheden, hebben we de fundering van de software aangepakt. Door die basis aan te pakken en daar iets neer te zetten wat werkt, kunnen we die code prima gebruiken voor andere markten. Inmiddels is het ook mogelijk om Werkplanner te gebruiken voor sloopprojecten en is het toevoegen van andere soorten projecten een sinecure. Dit vergroot de mogelijke afzetmarkt van de software natuurlijk drastisch en maakt het de investering waard van het aanpassen van de volledige fundering van de code.

Strategisch partner

Het eerste wat we toevoegen bij een klant is verstand van techniek. Wij weten precies welke dingen er eventueel technisch mogelijk zouden zijn en denken daarin dus ook graag mee voor de toekomst. We weten wat technisch gezien goed te implementeren is en welke dingen lastiger zijn. Daarnaast hebben we klanten in enorm veel verschillende sectoren. Hierdoor nemen we kennis uit andere sectoren mee naar jouw bedrijf. Dus naast dat we code aan het kloppen zijn, zijn we ook IT partner en voegen we graag een stuk consultancy toe. Daarin gaan we verder dan alleen de techniek en denken ook mee met een stuk business. Zo waren we allemaal nieuwe features aan het ontwikkelen voor Werkplanner die voor hun klanten gratis werden toegevoegd. Vervolgens hebben we SGI Compliance geadviseerd om gebruik te gaan maken van ‘Feature Flags’. Met Feature Flags kan je extra geld vragen voor extra functionaliteiten. Ook kunnen we voor bepaalde klantengroepen features aan of uit zetten om nieuwe functionaliteiten te testen. Bij Werkplanner zijn feature flags ingezet als een module systeem. Zo kunnen klanten extra betaalde modules hebben en levert je software weer meer op.

Ieder bedrijf waar wij mee werken heeft aan de eind van de dag veel business te danken aan hun software. Ons lange termijn doel is altijd om ervoor te zorgen dat onze klanten succesvol zijn met de software die wij voor ze maken.

Ewout
Meer weten?

Wij nemen graag de tijd om te luisteren naar jouw ambities of uitdagingen. Wij informeren je graag naar de mogelijkheden. Maak daarom direct vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking.