Het ontwikkelen van je plannen

Kwaliteit en goede gebruikservaring. Kwalitatieve frontend tot backend development. Daar draait het voor ons om bij het ontwikkelen van software.

De kennis om kwaliteit te waarborgen

Om kwalitatieve software te bouwen, moet je weten waar je mee bezig bent. Klinkt misschien logisch, maar in de praktijk valt dat helaas nog wel eens tegen. Zonder al te veel te willen opscheppen: wij weten waar we mee bezig zijn. Niet alleen zijn we op de hoogte van de technische mogelijkheden, we weten bijvoorbeeld ook of ElasticSearch een handige tool is voor jouw webapplicatie. Of dat jouw applicatie baat heeft bij Elixir/Phoenix, of juist meer bij Ruby. Deze backend technologieën kennen wij op ons duimpje.

Geen onnodig gestuntel

Ervaren als we zijn, hebben we heel wat programmeermeters gemaakt. Hierdoor hebben we niet alleen de kennis in huis, maar ook de ervaring om software op maat te bouwen. Alle standaard problemen hebben we al eens voor onze kiezen gehad en we weten inmiddels welke oplossingen hierbij uitkomst bieden. De basis van jouw applicatie bestaat uit bouwstenen die we al eerder in de hand hebben gehad, waardoor het fundament van jouw webapplicatie snel staat. Des te meer tijd en aandacht hebben we voor het uitbreiden en finetunen ervan. Omdat we daarnaast ook in veel diverse branches werkzaam zijn, kunnen we die ervaring meenemen naar jouw bedrijf. We hebben vaak genoeg gezien hoe anderen het wiel uitvinden, zodat jij dat niet meer hoeft te doen!

In de schoenen van de gebruiker

Wij vinden het belangrijk dat het eindproduct doet waarvoor het bedoeld is. Daarom vergelijken we de functionaliteiten die we ontwikkelen telkens met user stories - dit zijn de eisen waaraan de applicatie moet voldoen vanuit het oogpunt van de gebruiker. Op deze manier blijven we de gebruikerservaring centraal stellen. We gaan hierin een stapje verder dan het enkel bouwen van functionele software; ook de performance moet lopen als een zonnetje. Je kan nog zo’n mooi product ontwikkelen; als de gebruiker er niet vlotjes doorheen navigeert, houdt hij het waarschijnlijk snel voor gezien.

Dynamisch proces

Je wil niet voor onaangename verrassingen komen te staan wanneer je applicatie live gaat. Je wil gewoon dat het werkt zoals je in gedachten had. Wij willen dat ook. Daarom ontwikkelen wij volgens de AGILE-methode SCRUM. In een iteratief proces van korte sprints werken we doelgericht naar resultaten. Aan het eind van elke sprint koppelen we terug wat we hebben gedaan, om vervolgens aan de hand van jouw feedback weer een nieuw sprintje te trekken. Zo blijven we scherp en kunnen we onderweg bijsturen, mocht dat nodig zijn.

Een goed begin is het halve werk

Als je een nieuwe broek koopt, wil je er niet alleen naar kijken, je wil ‘m ook even kunnen passen. Met software ontwikkelen werkt het precies zo: de beste manier om te ervaren of iets werkt, is door het te testen. Dit doen wij, natuurlijk, en daarna jijzelf in de acceptatiefase van de OTAP-straat. Maar uiteindelijk is een project pas geslaagd wanneer de eindgebruiker er daadwerkelijk wat aan heeft. Om die reden werken wij graag naar een Minimum Viable Product (MVP) toe, waarin alle basiseigenschappen aanwezig zijn. Zo kun je in een vroeg stadium het product uitproberen. Tevreden? Dan hebben we een stevige basis om op voort te bouwen.

Roland
Laat 10KB jouw webapplicatie ontwikkelen!

De mogelijkheden van webapplicaties zijn eindeloos; of je nou een kennisplatform wilt bouwen voor je klanten, zeer complexe bedrijfsprocessen wilt automatiseren of behoefte hebt aan planning software. Wij helpen je graag met de realisatie van jouw project!