PostgreSQL: waar laat jij je data?

Bij de applicaties die wij bouwen komt vaak een - excuses - shitload aan data kijken. Dan heb je een systeem nodig dat al deze gegevens kan opslaan, raadplegen en wijzigen.

De tabel: een databeheersysteem in het klein

Een databeheersysteem in zijn meest eenvoudige vorm is een tabel, denk bijvoorbeeld aan Excel. Hier kun je in tabellen gegevens invoeren en berekeningen maken. Maar een tabel in Excel wordt al snel onoverzichtelijk als je veel gegevens hebt, wanneer gegevens in meerdere categorieën voorkomen of meerdere eigenschappen hebben. Eigenlijk heb je een systeem nodig dat al deze relaties kan leggen, zonder dat je talloze tabellen krijgt met dubbele gegevens. Data-architectuur

Nog meer data creëren? Niet nodig!

Wij gebruiken hiervoor PostgreSQL, een object-relational database management system (ORDBMS). Een hele mond vol, maar dit betekent zoveel als dat dit systeem relaties legt tussen gegevens uit verschillende tabellen. Het voordeel hiervan is dat duplicatie van gegevens tot een minimum wordt beperkt en we de kwaliteit en volledigheid van data kunnen waarborgen. En dat heeft weer het fijne gevolg dat informatie sneller gevonden kan worden.

Betrouwbaar én innovatief

PostgreSQL is niet het enige relationele databeheersysteem. Wel is het enterprise software waar we al meer dan 10 jaar van op aan kunnen. Daarnaast biedt Postgres een innovatief databeheersysteem, waarbij continu nieuwe features verschijnen die aansluiten bij de nieuwe trends van het internet. Het is een universele database waarin data wordt opgeslagen volgens de actuele standaarden, wat betekent dat het systeem breed inzetbaar is, communicatie met andere systemen en applicaties soepel verloopt, en het systeem op verschillende besturingssystemen kan draaien.

Meer redenen om PostgreSQL te gebruiken?

Jazeker. Postgres is een open source database, wat inhoudt dat het niet beheerd wordt door één bedrijf, maar steunt op een wereldwijde community van ontwikkelaars en bedrijven. Dit komt niet alleen de ontwikkeling ten goede, maar betekent ook dat er geen licentiekosten zijn of onverwachte rekeningen op de mat vallen. Ben je al bijna om? Top! Want er zijn uitstekende migratietools beschikbaar die ervoor zorgen dat jouw database binnen no time is omgetoverd tot een power-database.