Experts in agile software development

Maatwerk kost tijd, maar wij snappen ook dat niemand zin heeft om maanden te wachten op maatwerksoftware. Bovendien wil je altijd pro-actief in kunnen spelen op de veranderende eisen van de markt, zonder dat je dan weer een volledig nieuw softwarepakket zou moeten ontwikkelen. Daarom hebben we gekeken naar manieren om de doorlooptijd van het ontwikkelen van software te verkleinen en aanpassingen continu mogelijk te maken zonder in te leveren op kwaliteit. Agile software development helpt ons precies deze doelen te behalen.

Wat is agile development?

Agile is een overkoepelende term voor verschillende softwareontwikkelmethoden. In plaats van een project van A tot Z uit te denken en daarna pas te beginnen, wordt bij agile softwareontwikkeling gekozen voor het opdelen van een project in korte perioden van enkele weken. In deze sprints worden telkens nieuwe resultaten opgeleverd. Samenwerking, continu plannen en continu leren staan daarbij centraal. Het staat haaks op methoden waar geprobeerd wordt alles in één keer op te leveren aan het eind.

Agile richt zich op het slank (lean) houden van het ontwikkelproces en het creëren van minimaal levensvatbare producten die een aantal sprints doorlopen voordat iets definitief is. Feedback wordt continu verzameld en geïmplementeerd en al met al zorgt het voor een veel dynamischer proces waarbij iedereen samenwerkt aan één doel.

Vrijblijvend kennis maken?

Je naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bauke en Roland werken misschien wel samen aan jouw nieuwe project!
Bauke en Roland werken misschien wel samen aan jouw nieuwe project!

Gemaakt voor innovatie

Van tevoren precies inzichtelijk hebben waar software aan moet voldoen is geen sinecure. Halverwege een project beseffen dat er eigenlijk behoefte is aan allemaal andere functionaliteiten dan je van tevoren had bedacht klinkt misschien als een regelrechte ramp. Gelukkig niet als je agile werkt! Door de opzet van werken in sprints is agile juist heel erg geschikt voor continue verandering. In nauwe samenwerking met jou kijken we aan het eind van elke sprint naar de functionaliteit van het product. Waar zitten nog knelpunten en hoe kunnen we het gebruiksgemak perfectioneren? Zo werken we in een iteratief proces naar een webapplicatie waar je blij van wordt.

Jouw software agile laten ontwikkelen?

Snel schakelen en resultaatgericht werken

Een groot voordeel van deze methode is dat we snel kunnen inspelen op veranderingen. Werkt het in de praktijk anders dan van tevoren werd gedacht? Merken we onderweg dat een andere oplossing beter is? Geen probleem. SCRUM zorgt ervoor dat we dit snel in de gaten hebben en hier dus ook op in kunnen spelen. Daarnaast biedt SCRUM structuur en overzicht. Per sprint wordt bepaald wat prioriteit heeft en wie zich waarover gaat buigen. Iedere dag koppelen we binnen het team even terug wie waar mee bezig is en hoe dat verloopt, zodat alle neuzen dezelfde kant op (blijven) staan.

Snel de lucht in? Dat kan!

Deze werkwijze levert resultaten. En dan hebben we het niet alleen over een kwalitatief hoogstaand eindproduct. Doordat we vanaf dag één werken aan een functionerende webapplicatie zijn al eerder in het proces de resultaten zichtbaar. Een van de opties is daarom om naar een Minimum Viable Product (MVP’s) toe te werken. Een MVP is een online applicatie die over alle basisfuncties van het eindproduct beschikt. Op deze manier kun je al in een vroeg stadium live gaan met een eerste versie. Deze eerste versie gaan we vervolgens uitbouwen en aanvullen om zo tot een volmaakte webapplicatie te komen.

Wat doen we nog meer voor een snelle time to market?

Mogelijkheden op het gebied van techniek

Natuurlijk is een efficiënte werkwijze bepalend voor snelheid, maar er zijn nog andere facetten waar we winst weten te behalen. Zo kijken we bij elk project welke technieken het meest geschikt zijn. Worden er veel ‘standaard’ eisen gesteld aan een project, of bevat de software allemaal unieke functionaliteiten? Door aan het begin keuzes te maken op het gebied van zaken als programmeertaal of framework, verminderen we de ontwikkeluren aanzienlijk.

Onze ervaringen

In ons portfolio staan voorbeelden genoeg van cases waarbij we waarde hebben toegevoegd door agile software te ontwikkelen voor onze klanten. Hieronder vind je twee voorbeelden die het een en ander gemeen hebben. Zo is het voor beide bedrijven belangrijk om continu in te spelen op de wensen van de doelgroep en hun software daar op aan te passen. Onze developers werken hier dan ook agile samen met de in house development teams.

Bigspark is uitgever van een aantal grote websites op het gebied van mobiele technologieën, die samen maandelijks meer dan 2 miljoen bezoekers opleveren. Niets is zo veranderlijk als de wereld van de technologie. Nieuwe toestellen volgen elkaar in een rap tempo op en telefoonproviders bedenken telkens nieuwe aanbiedingen om potentiële klanten te verleiden. Al deze veranderlijke elementen zijn dankzij agile software development relatief eenvoudig integreerbaar in verschillende productvergelijkers.

iPhoned is Nederlands populairste Apple-website met een platform waar je verschillende iPhone-abonnementen en -toestellen kunt vergelijken.
iPhoned is Nederlands populairste Apple-website met een platform waar je verschillende iPhone-abonnementen en -toestellen kunt vergelijken.

Het Nederlandse FinTech bedrijf Recharge.com verkoopt branded payments. Denk aan beltegoed, prepaid creditcards, giftcards, gaming credits, je kan het zo gek niet bedenken of Recharge heeft er wel een optie voor. Dit doen ze inmiddels in 150 verschillende landen met allerlei verschillende betaalmethodes. Agile development zorgt ervoor dat Recharge relatief eenvoudig meegroeit met de vragen, wensen en eisen van de doelgroep.

De tools in onze toolbox

Onze developers hebben uitgebreide ervaring met de volgende technieken

Je kan nog zo agile werken, voor een kwalitatief hoogstaand product moeten we wel altijd nog verstand hebben van zaken. Wij bouwen graag goede software, waar onze klanten vervolgens succesvol mee kunnen zijn. Online applicaties die innovatief zijn, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of veiligheid. We doen dit door gebruik te maken van technologieën die kunnen voldoen aan alle vragen van de laatste trends.

Linda
Samenwerken met AGILE developers?

Of het nou gaat om aanpassingen op je huidige webapplicatie of de ontwikkeling van compleet nieuwe software. Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken!