API koppeling laten maken

Voor het verbinden en automatiseren van diverse systemen en processen kan je gebruik maken van een API koppeling.

API koppeling bouwen

Als bedrijf maak je vaak gebruik van allerlei verschillende software om je kritische bedrijfsprocessen te optimaliseren. Je hebt een app voor je urenregistratie, een website waar je facturen mee verstuurd, een afzonderlijk systeem wat je boekhouding doet en dan hebben we het nog nergens gehad over de software die je gebruikt voor je core business. Als al deze verschillende tools met elkaar kunnen communiceren, levert dat vaak gemak en tijdsbesparing op. Dit communiceren wordt mede mogelijk gemaakt met een API koppeling.

Vrijblijvend kennis maken?

Je naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*

Wat is een API koppeling?

API’s openen een wereld aan innovatieve oplossingen

Een API koppeling stelt ons in staat verschillende functionaliteiten en software aan elkaar te koppelen en deze met elkaar te laten communiceren, ook als de systemen niet in dezelfde programmeertaal zijn geschreven. Heb je bijvoorbeeld een webshop, maar een afzonderlijk systeem voor het magazijnbeheer? Met een API koppeling is het geen probleem om deze systemen aan elkaar te koppelen en zo allerlei processen te automatiseren.

API koppeling op maat?

Wanneer heb je een API koppeling nodig?

De automatisering van bedrijfsprocessen is niet meer weg te denken uit onze bedrijfscultuur. Het doel is duidelijk: door automatisering verklein je de kans op menselijke fouten, bespaar je (kostbare) tijd en vergroot je de mogelijkheden voor je bedrijf. Op het moment dat je echter allemaal losse softwarepakketten hebt - waar je zelf handmatig tussen moet schakelen - is juist dat doel minder haalbaar. Vooral voor bedrijven die op zoek zijn naar een ERP (Enterprise Resource Planning) oplossing zijn API koppelingen cruciaal. Een API koppeling schakelt voor jou en koppelt verschillende processen. Daardoor kan jij weer snel en efficiënt bezig met de groei van je bedrijf.

API als intermediair in maatwerksoftware

Bouwen met bestaande stenen

Een van de vele mogelijkheden van API’s, is het ontwikkelen van een interface dat bestaande oplossingen aan elkaar koppelt. Het grote voordeel hiervan is dat als je al een online applicatie hebt, je deze niet in de prullenbak hoeft te gooien. We helpen je graag om dat wat je al hebt, te optimaliseren tot een succesvolle webapplicatie. En bestaat je software op dit moment uit verschillende, afzonderlijk van elkaar functionerende systemen? Wij kunnen ervoor zorgen dat deze systemen naadloos op elkaar aansluiten. De veelzijdigheid van diverse systemen, met de gebruiksvriendelijkheid van één interface.

API als organizer

Optimalisatie van je software architectuur

Naast dat je met een API-koppeling van alles aan elkaar kan koppelen, is het ook de perfecte oplossing om je software-architectuur zo ideaal mogelijk in te richten. Zo maken API’s het mogelijk om te frontend van de backend te scheiden. Ook zijn API’s onmisbaar in het opzetten van software in microservices, wat er kortweg op neer komt dat je software splitst in losse functionaliteiten die onderling communiceren via een API-koppeling.

Deze inrichting van je software heeft grote - positieve! - gevolgen voor de duurzaamheid van je webapplicatie. Doordat niet alles met elkaar is verwoven, is het een stuk eenvoudiger om later dingen aan te passen of nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Daarnaast zorgt het ontwikkelen met behulp van API’s voor overzichtelijke software en een efficiënte databasestructuur. Dit resulteert in een applicatie die efficiënt en snel de benodigde informatie ophaalt en verwerkt.

Checklist: Moet ik voor mijn API koppeling bij 10KB zijn?

Om inzichtelijk te krijgen of 10KB van toegevoegde waarde gaat zijn voor jouw software vraagstuk hebben we een checklist opgesteld.

  • Mijn bedrijf maakt gebruik van meerdere (complexe) systemen die ik graag zou willen koppelen in één overzichtelijk platform.
  • Ik ben op zoek naar op maat gemaakte ERP (Enterprise Resource Planning) software of wil een toevoeging op mijn huidige ERP software.
  • Standaard oplossingen (zoals eenvoudige koppelingen van één enkele website aan bijvoorbeeld een verkoopplatform) voldoen niet aan mijn vraag.

Gelden één of meerdere van deze punten voor jouw situatie, dan zouden wij je verder kunnen helpen!

Roland
Processen automatiseren met een API koppeling?

Heb jij een online applicatie en ben je benieuwd hoe we met API’s jouw applicatie kunnen optimaliseren? Of wil je meteen met een goede fundering beginnen? Laat ons weten wat je plannen zijn, dan bespreken we de vele mogelijkheden!