React: User Interface-ontwikkeling

React zorgt ervoor dat jouw interactieve User Interface naadloos werkt met een korte laadtijd. Een beheersbaar framework met een schaalbare webapplicatie.

Veel weten meer dan één

React is een open source JavaScript library. Het voordeel hiervan is dat duizenden programmeurs meedenken over hoe React verbeterd kan worden. Dit houdt het up-to-date en zorgt ervoor dat problemen snel worden opgelost. Fun fact: React vindt zijn oorsprong bij Facebook. Inmiddels is het dé frontend library van veel grote internetbedrijven als Instagram, Netflix, Uber en Pinterest. Deze technologie zal dus niet snel verdwijnen waardoor jouw applicatie ook jaren mee kan.

Beheersbaar en veilig

We zullen je niet vermoeien met één of ander technisch verhaal. Waar het op neer komt, is dat React gebaseerd is op kleine modules die naar eigen inzicht gecombineerd kunnen worden. Dit geeft veel vrijheid in het opbouwen van applicaties. Dit is niet alleen voor ons fijn, maar ook voor jou. Het zorgt er namelijk voor dat jouw applicatie makkelijk door te ontwikkelen is door verschillende developers.

Waarom jij ook van React houdt

Als gebruiker wil je aan de browserzijde natuurlijk snel resultaat zien. Gelukkig is React een ster in het verwerken van dynamische data. Zo zal het geen modules proberen te laden die al geladen zijn en kijkt het alleen naar de veranderingen op een pagina. Deze manier van werken zorgt ervoor dat React minder data naar de browser stuurt en er meer rekenkracht overblijft. Heel efficiënt dus.

Ken je kwaliteiten

React is geweldig als performance, ontwikkelsnelheid en beheersbaarheid essentieel zijn voor jouw applicatie. Maar, voor sommige wensen zijn andere technieken nou eenmaal beter geschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan non-web internet applicaties (zoals e-mail- of chat-applicaties), alles wat verticaal schaalt of veel verkeer vergt. Gelukkig hebben wij hier weer andere oplossingen voor, zoals Elixir/Phoenix.

Voordelen

  • Applicaties zijn snel en efficiënt.
  • Veel mogelijkheden tot interactiviteit.
  • Framework is volledig schaalbaar.
  • Testen zijn snel en eenvoudig te implementeren.

Nadelen

  • Als je een statische website hebt (zonder interactieve elementen) is React volkomen overbodig.
  • Bij een enkel interactief element op een website, heeft React niet perse toegevoegdew waarde. Dan kom je met het zelf schrijven van een aantal regels code met JavaScript al een heel eind, zonder dat je daar heel React voor moet gebruiken.
  • React is niet altijd even SEO-friendly (maar wij weten wel hoe je dat oplost).
Martijn
Wil jij razendsnel nieuwe frontends ontwikkelen met React?

Wil je React inzetten voor jouw volgende project of maatwerksoftware? Of misschien heb je wel behoefte aan het inhuren van een van onze developers, React programmeurs of consultants om de capaciteit van jouw development team te vergroten.