ElasticSearch: bigdata vereenvoudigd

We produceren met z’n allen steeds meer data. In deze zee van informatie wil je natuurlijk snel vinden wat je zoekt. ElasticSearch zorgt ervoor dat je niet verzuipt.

Zoals Google, maar dan anders

ElasticSearch is een zoektechnologie die moeiteloos en vliegensvlug door grote hoeveelheden data spit. Je kunt het een beetje vergelijken met Google, al zijn de mogelijkheden van ElasticSearch net even anders. Zo kun je bijvoorbeeld ook gegevens verspreid over honderden servers raadplegen. Of wat dacht je van PDF-bestanden of gegevens in de cloud? Zelfs als je iets verkeerd spelt, kan het systeem toch de goede resultaten vinden. Niets blijft verborgen met ElasticSearch. Dikke kans dat je als gebruiker al veel te maken hebt gehad met ElasticSearch. Het wordt gebruikt door grote bedrijven als Netflix, Uber, Ebay & Slack.

Zoeken ging nog nooit zo snel

ElasticSearch is zo flexibel als de naam doet vermoeden. Financiële transacties, netwerkdata, klantgegevens, geografische locaties. Deze zoektechnologie weet raad met zo’n beetje alle soorten data. En het werkt ook nog eens snel, supersnel. Zoekresultaten verschijnen in realtime en zoekfilters worden meteen toegepast. Zodra jij de eerste letter typt, slaat ElasticSearch direct aan het zoeken. Met elke letter en elk filter dat je hieraan toevoegt, wordt je zoekopdracht razendsnel verfijnd. Voor je het weet heb je gevonden wat je zocht.

Zoeken én analyseren

Het is natuurlijk mooi dat je vindt wat je zoekt. Maar ElasticSearch gaat nog een stapje verder. Niet alleen is het mogelijk om op verschillende manieren te zoeken, ook kun je zoekresultaten filteren op eigenschappen of prioriteit in aanbrengen in je zoekresultaten. Misschien zijn bepaalde gegevens belangrijker dan andere en wil je dat deze voorrang krijgen. Of wil je gefilterde resultaten op nog een tweede of derde kenmerk filteren. Appeltje eitje met ElasticSearch.

Je data te baas

Wij houden van ElasticSearch. We dromen niet langer van de meest complexe zoekmachines; met ElasticSearch bouwen we ze. Moet jouw webapplicatie over een onmogelijk ingewikkeld zoeksysteem beschikken? Wij durven te wedden dat het ons lukt. Deze slimme technologie biedt je namelijk een zoekmachine deluxe, die niet alleen snel zoekresultaten levert en informatie analyseert, maar ook in staat is trends en patronen in je data te ontdekken. De resultaten zijn betrouwbaar en voorspelbaar; de enige verrassing waar je misschien tegenaan loopt, is hoe goed het werkt.

Voordelen

  • Super snel.
  • Als je iets nieuws toevoegd aan ElasticSearch is het onmiddelijk vindbaar (binnen 1 seconde).
  • Helpt eindgebruiker met het afmaken van zoektermen en negeert typfouten.

Nadelen

  • Developer moet écht verstand hebben van DevOps.
  • ElasticSearch stelt specifieke eisen aan je server.
Roland
Wil jij je data ordenen met ElasticSearch?

Wil je ElasticSearch inzetten voor jouw volgende project of maatwerksoftware? Of misschien heb je wel behoefte aan het inhuren van een van onze developers, ElasticSearch programmeurs of consultants om de capaciteit van jouw development team te vergroten.

Projecten die gebruik maken van ElasticSearch