PHP staat bij veel developers aan het begin van hun carrière. In combinatie met HTML kan je met deze scripttaal redelijk eenvoudig een simpele, dynamische website bouwen. Bovendien wordt PHP gebruikt bij een groot aantal populaire CMS systemen zoals WordPress, Joomla en Magento. Wij zien PHP een beetje als de Duplo onder de talen: je kan er prima bouwwerken mee maken - die echt wel heel stevig in elkaar zitten - maar als je eenmaal Lego Technic bent gewend, dan kan Duplo best een teleurstelling zijn.
PHP
Van de 1 miljoen websites die het meest gebruikt worden, gebruikt 35,9% PHP. Met zo’n overweldigend aantal aan PHP gebruikers moeten wij ook wel fan zijn van PHP toch?
Wat is PHP?
Wanneer kies je voor PHP?
Bij 10KB zullen we bij nieuwe projecten dan ook niet zo snel voor PHP kiezen. Er zijn namelijk veel elegantere talen op de markt die een stuk flexibeler zijn en je meer mogelijkheden bieden zoals bijvoorbeeld Java, TypeScript of Ruby. Wil je een veelzijdige, robuuste webapplicaties op maat, dan kan je beter kiezen voor een andere taal.
Moet alles dan aangepast worden?
Dat PHP niet onze voorkeurstaal is, wil niet zeggen dat we er geen verstand van hebben. Met het grote marktaandeel van PHP zien we namelijk vaak dat bestaande applicaties (deels) draaien op PHP. Dan is het onzin om de volledige applicatie te herschrijven, enkel om een paar aanpassingen te doen. Wel zo handig dat we daar gewoon mee uit de voeten kunnen dus.