Software laten ontwikkelen

Maatwerk software laten maken

Steeds meer bedrijven zijn afhankelijk van hun software. Of het nou gaat om het automatiseren van bedrijfsprocessen, het verbinden van medewerkers en klanten, het behalen (en behouden) van concurrentievoordeel of SaaS (Software as a Service); goede software staat aan de basis.

Wat is maatwerk software?

Maatwerk software is software die jou helpt om je werk beter, makkelijker en/of efficiënter te maken. Het bevat precies die functionaliteiten waar jouw bedrijf behoefte aan heeft, zonder dat je interne processen aan zal moeten passen. Het houdt rekening met bestaande bedrijfsprocessen en levert waarde door deze te koppelen, optimaliseren, automatiseren of te verbeteren. De mogelijkheden zijn eindeloos, denk bijvoorbeeld aan: een portal voor klanten, e-commerce toepassingen, een calculatie -of vergelijkingstool, een kennisplatform, een uitgebreid CMS (Content Management Systeem) of juist de koppeling tussen al deze processen.

Vrijblijvend kennis maken?

Naam
Bedrijf
E-mailadres*
Bauke en Roland werken misschien wel samen aan jouw nieuwe project!
Bauke en Roland werken misschien wel samen aan jouw nieuwe project!

Kies je voor standaard software of maatwerk?

Gebruik je een bestaand softwarepakket of laat je software ontwikkelen op maat die precies voldoet aan jouw eisen? We hebben de belangrijkste voor en nadelen voor je op een rijtje gezet:

Voordelen van standaard

 1. Uitgebreid getest door andere bedrijven (en daardoor vaak stabieler);
 2. Relatief lagere kosten;
 3. Snelle implementatie;
 4. Je bent niet zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van software.

Nadelen van standaard

 1. Je betaalt voor functies die je misschien niet gebruikt;
 2. Kan ook gebruikt worden door je concurrent;
 3. Mogelijkheden zijn vaak ‘standaard’;
 4. Jij past je bedrijfsprocessen aan aan de software in plaats van dat de software zich aanpast aan jouw specifieke wensen.

Voordelen van maatwerk

 1. Precies die functionaliteiten waar je behoefte aan hebt (en de ruimte om zorgeloos extra functionaliteiten toe te voegen);
 2. Software past zich aan aan jouw processen en koppelt diverse systemen naadloos aan elkaar. Denk bijvoorbeeld aan urenregistratie, (eigen) webapplicaties en datasystemen;
 3. Behoud concurrentievoordeel: jouw unieke werkproces waarmee je waarde toevoegt kan blijven bestaan;
 4. Maatwerk is schaalbaar: ook al ga je de komende jaren enorm groeien of andere eisen stellen aan bedrijfsprocessen, maatwerk software beweegt met je mee.

Nadelen van maatwerk

 1. Implementatie duurt vaak langer;
 2. Relatief hogere kosten;
 3. Keuze voor een juiste IT partner is cruciaal: niet elke partij waarborgt kwaliteit of draagt bijvoorbeeld het intellectuele eigendom van software over.