Ruby on Rails

Ruby on Rails zorgt ervoor dat jouw online applicatie supersnel de lucht in kan. Zonder kwaliteitsverlies. Een snelle time-to-market met een schaalbare webapplicatie.

Eigenlijk heeft Rails alles wat je nodig hebt om de beste software te ontwikkelen. Ruby on Rails - ook wel RoR - is een eigenzinnig, maar toch compleet web framework. Het biedt een verzameling van hulpmiddelen die het leven van de developer zoveel makkelijker maken. Zo hoeven we een stuk code dat we op verschillende plekken willen toepassen, maar één keer te schrijven. Don’t Repeat Yourself - een gebod voor iedereen die in Rails gelooft.

Veel weten meer dan één

Rails is een open source framework. Het voordeel hiervan is dat duizenden programmeurs meedenken over hoe Rails verbeterd kan worden. Dit houdt het framework up-to-date en zorgt ervoor dat problemen snel worden opgelost. En ook niet onbelangrijk: er is ruimte voor experiment en nieuwe ideeën. Omdat Ruby zo'n succes is, ben je vast al eens in aanraking gekomen met een Rails applicatie. Webapplicaties van bedrijven als Airbnb, Fiverr & Kickstarter draaien allemaal op RoR.

Snel en steady

Convention Over Configuration. Schrik niet, we gaan je niet vermoeien met één of ander technisch verhaal. Waar het op neerkomt, is dat Ruby on Rails niet wil dat wij als developers steeds opnieuw het wiel uitvinden. Voor veel functionaliteiten bestaat namelijk al prima code. In plaats van dit allemaal zelf te herschrijven, passen we alleen de elementen aan die we willen veranderen. Zo kunnen we nog een tandje sneller.

Waarom jij ook van Rails houdt

Jij ziet je webapplicatie natuurlijk graag snel in werking. Ruby on Rails ook. Het biedt flexibiliteit en snelheid, wat van groot belang is voor veel functionaliteiten van een webapplicatie. Daarom kun je met RoR gemakkelijk naar een Minimum Viable Product (MVP) toe werken. Een MVP is een prototype dat over alle basisfuncties van het eindproduct beschikt. Dit vormt de basis voor verdere ontwikkelingen. Omdat de code overzichtelijk en efficiënt is, zijn aanpassingen later in het proces makkelijk gemaakt.

Ken je kwaliteiten

We vinden Ruby on Rails geweldig, maar laten we eerlijk zijn: voor sommige wensen zijn andere frameworks nou eenmaal beter geschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan non-web internet applicaties (zoals e-mail- of chat-applicaties), alles wat verticaal schaalt of veel verkeer vergt. Gelukkig hebben wij hier weer andere oplossingen voor, zoals Elixir/Phoenix.

Voordelen

  • Door de hoeveelheid kant-en-klare plugins een snelle time to market;
  • Kostenefficiënt;
  • Schaalbaar.

Nadelen

  • Niet heel veel ruimte voor creativiteit/flexibiliteit. Voor basistaken en functies is RoR geweldig, maar door de standaardisering zijn unieke features lastiger;
  • Minder geschikt voor applicaties die veel verkeer vergen.
Bren
Hulp nodig bij jouw Ruby applicatie?

Wil je Ruby on Rails inzetten voor jouw volgende project of maatwerksoftware? Of misschien heb je wel behoefte aan het inhuren van een van onze developers, Ruby on Rails programmeurs of consultants om de capaciteit van jouw development team te vergroten.

Projecten die gebruik maken van Ruby on Rails