iPhoned: de vergelijker voor je iPhone

Hoe we een vergelijkingstool ontwikkelden voor een high traffic eCommerce website

  • AWS
  • Kubernetes
  • Ruby on Rails
  • Vue.js
  • DevOps
  • Typescript
  • GraphQL
  • Roland

Roland heeft hier aan gewerkt

Experts op het gebied van mobiele tech, apps, games en devices

Bigspark is uitgever van een aantal grote websites op het gebied van mobiele technologieën, die samen maandelijks meer dan 2 miljoen bezoekers opleveren. BigSpark geeft met geavanceerde product- en prijsvergelijkers gerichte aankoopadviezen aan haar bezoekers. Een mooi voorbeeld hiervan is iPhoned.nl; een platform waar je verschillende iPhone-abonnementen en -toestellen kunt vergelijken.

Up to date blijven bij dagelijkse veranderingen

Niets is zo veranderlijk als de wereld van de technologie. Nieuwe toestellen volgen elkaar in een rap tempo op en telefoonproviders bedenken telkens nieuwe aanbiedingen om potentiële klanten te verleiden. Al deze veranderlijke elementen moesten geïntegreerd worden in de productvergelijkers. Daarnaast moest de architectuur van de software zo ingericht worden dat er door verschillende developers aan doorontwikkeld kon worden, zonder dat hier kennis over serverconfiguratie voor nodig was. Een flexibel platform dus, wat voor elke developer te begrijpen is.

CMS op maat

We zijn begonnen met het bouwen van een CMS dat kan voldoen aan de dagelijkse veranderingen in de markt. Je wilt natuurlijk dat zo’n stuk software ook blijft werken bij duizenden verschillende producten, dus hebben we bij de start al nagedacht over de schaalbaarheid. Door het mogelijk te maken het CMS op meerdere servers te plaatsen, hebben we de schaalbaarheid weten te garanderen. Maar dan ben je er natuurlijk nog niet! Bij eCommerce is snelheid cruciaal; iedere seconde dat jouw website sneller wordt, levert je gemiddeld 3% extra conversie op. Als een vergelijkingstool vervolgens een aantal minuten bezig zou zijn met het ophalen van alle informatie van alle verschillende websites en aanbieders, dan haakt een eindgebruiker natuurlijk snel af. Door gebruik te maken van Elasticsearch hebben we een super snelle zoekmachine gebouwd waarmee het mogelijk is om op oneindig veel categorieën te sorteren, óók als die categorieën dagelijks veranderen.