iPhoned.nl

Meer flexibiliteit en mogelijkheden met DevOps

iPhoned mockup tinypng

De opdrachtgever: BigSpark B.V.

Experts op het gebied van mobiele tech, apps, games en devices

BigSpark is uitgever van een aantal grote websites op het gebied van mobiele technologieën, die samen maandelijks meer dan 2 miljoen bezoekers opleveren. BigSpark geeft met geavanceerde product- en prijsvergelijkers gerichte aankoopadviezen aan haar bezoekers. Een mooi voorbeeld hiervan is iPhoned.nl; een platform waar je verschillende iPhone-abonnementen en -toestellen kunt vergelijken.

De uitdaging: Up to date blijven

Een flexibel platform dat voor elke developer te begrijpen is

Niets is zo veranderlijk als de wereld van de technologie. Nieuwe toestellen volgen elkaar in een rap tempo op en telefoonproviders bedenken telkens nieuwe aanbiedingen om potentiële klanten te verleiden. Al deze veranderlijke elementen moesten geïntegreerd worden in de productvergelijkers. Daarnaast moest de architectuur van de software zo ingericht worden dat er door verschillende developers aan doorontwikkeld kon worden, zonder dat hier kennis over serverconfiguratie voor nodig was.

Onze oplossingen: Kubernetes, GitLab en AWS

Door geautomatiseerde processen tijd over voor de puntjes op de ‘i’

Om de flexibiliteit te waarborgen die een platform als iPhoned.nl nodig heeft, hebben we de software opgedeeld in losse microservices. Hierdoor zijn aanpassingen snel gemaakt zonder dat de hele architectuur van de webapplicatie op de schop moet. En door een waterdicht GitLab-versiebeheersysteem dat naadloos aansluit op Kubernetes, kunnen deze aanpassingen ook nog eens supersnel getest en doorgevoerd worden. Geen ellenlange ontwikkelprocessen dus, maar razendsnel nieuwe features en updates.

Maar dan zijn we er nog niet. Volgens ons kan het allemaal nog makkelijker en duurzamer. Met de kant-en-klare softwarepakketten van AWS (Amazon Web Services) wordt namelijk ook het managen van de database een eitje. Deze populaire service neemt het handmatig configureren naar de server uit handen, wat niet alleen veel tijd scheelt maar er ook voor zorgt dat een developer zonder kennis van serverbeheer met de webapplicatie uit de voeten kan.

Het resultaat: Up-to-date platform met groeimogelijkheden

Waarom DevOps verder gaat dan developerspraat

Door de bestaande software op te delen in microservices is de applicatie-architectuur een stuk overzichtelijker geworden, wat het doorontwikkelen van het platform bevordert, ook met nieuwe developers. Maar het grote voordeel zit ‘m in de soepele overgang van ontwikkeling naar beheer, bekender onder de term DevOps. Door dit proces zoveel mogelijk te automatiseren en te stroomlijnen, is de uptime van iPhoned.nl gewaarborgd. En dat is wel zo fijn, als jouw business afhankelijk is van je webapplicatie.

*Heb je ook plannen voor een webapplicatie? Denk je na over het starten van een eigen platform, maar kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Wij vertellen je graag wat er allemaal komt kijken bij een succesvol platform! *