Snelle time to market dankzij Review Apps

Snelheid van applicaties is steeds belangrijker. Bij 10KB denken we verder dan alleen snelheidsverhogingen op het gebied van laadtijd en focussen we onder andere op de snelheid waarmee nieuwe features van maatwerksoftware te implementeren zijn. Een van de manieren waarop wij de time to market van (updates van) applicaties versnellen, is door gebruik te maken van Review Apps.

Wat zijn Review Apps?

In de klassieke GitFlow stuur je je code per functionaliteit naar een staging server. Dat is een server waarop je kan testen of de code goed genoeg is, of het doet wat je wil dat het doet en of het toekomstbestendig is. Nadat je dan een aantal functionaliteiten hebt toegevoegd ga je alles testen en als alles op die staging server goed is, zet je het hele pakketje aan software live. Als je gebruik maakt van Review Apps, dan heb je niet één staging server, maar elke feature heeft zijn eigen testomgeving. Die testomgeving noemen we een Review App.

Flinke gevolgen voor de snelheid

Met Review Apps kan je software per functionaliteit testen en hoef je niet meer te wachten tot alles is bijgewerkt. Hierdoor gaat de doorlooptijd van al je tickets drastisch omlaag; iets kan binnen een week live staan waar het eerst wel 5 à 6 weken duurde. Door de updates op te splitsen loop je tevens minder kans op fouten. Review Apps zijn een middel om continuous deployment mogelijk te maken. De main business value is dat je sneller to market bent met dat wat je hebt bedacht. Je hebt een idee en dat kan een week later op productie staan, zonder in te leveren op kwaliteit. Dat is geld waard!

Te mooi om waar te zijn

Nieuwe functionaliteiten binnen een week live, verminderde kans op fouten én nergens inleveren op kwaliteit; dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Er zit inderdaad ook wel een addertje onder het gras in de vorm van servercapaciteit. Als elke functionaliteit zijn eigen stukje serverruimte nodig heeft, dan loopt dat snel in de papieren. Gelukkig hebben we daar prachtige oplossingen voor gevonden in de vorm van Kubernetes/Knative. Door die serverbelasting efficiënt in te richten, merk je er aan het eind van de streep helemaal niets van.

Ewout
Ook de implementatiesnelheid van nieuwe features verhogen?

Wil je Review Apps inzetten voor jouw volgende project of maatwerksoftware? Of misschien heb je wel behoefte aan het inhuren van een van onze developers, programmeurs of consultants om de capaciteit (en kennis) van jouw development team te vergroten.