Brainstud: Een E-Learning omgeving voor gevorderden

Sommige bedrijven weten precies wat ze willen hebben en hoe het eruit moet zien. Wij weten dat dan te implementeren tot een interactief E-Learning platform op maat wat eenvoudig uit te bereiden is.

  • Ronald
  • Roland
  • Robin

Ronald, Roland en Robin hebben hier aan gewerkt

Het bedrijf Brainstud heeft verstand van dynamisch opleiden. Ze ontwerpen, ontwikkelen en implementeren online lesprogramma’s voor diverse klanten. Denk daarbij aan andere organisaties, maar ook aan opleiders en onderwijsinstellingen. Brainstud heeft zelf een team van developers in house, die wij ondersteunen met onze expertise.

Zelf al een hoop kennis

Brainstud heeft zelf een uitgebreid CMS ontwikkeld voor de backend. Hierin kunnen alle verschillende onderwijsprogramma’s ingericht worden. Zo voegt een educator eenvoudig een nieuw vak toe, met daarin verschillende hoofdstukken. Die hoofdstukken bestaan dan uit tekst, plaatjes, filmpjes, widgets, vragen en zelfs examens. Enorm veelzijdige content dus, waarin veel interactie mogelijk is.

Onze expertise voegt waarde toe

Heb je het over interactie, dan wordt de snelheid van je applicatie belangrijk. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een vraag in de juiste volgorde moet slepen, maar je elke keer 10 seconden moet wachten voordat de pagina opnieuw geladen is. Dan haak je als eindgebruiker snel af. Juist om die frontend voor de eindgebruiker zo soepel mogelijk aan te laten voelen, heeft Brainstud ons ingeschakeld. We hebben met behulp van React een systeem gebouwd wat zo dynamisch mogelijk is, zonder in te leveren op gebruiksgemak.

Voordelen van React voor dit project:

  • De web applicatie is snel en efficiënt
  • Veel mogelijkheden tot interactiviteit
  • Framework is schaalbaar
  • Het is relatief eenvoudig om snel nieuwe of extra frontends bij te bouwen

Een naadloze samenwerking

Brainstud heeft zelf heel erg duidelijk hoe hun producten eruit moeten zien. Zij leveren de designs, hebben de inhoud en weten precies hoe het straks allemaal moet werken. Wij zijn verantwoordelijk voor de technische architectuur. Die samenwerking trekken we door in alles, zowel in de communicatie tussen beide teams van developers als de communicatie tussen frontend en backend van de applicatie.

Online Catalogus

Brainstud heeft inmiddels een groot aantal E-Learnings ontwikkeld voor een groot aantal bedrijven. Ze hebben ons gevraagd om een virtuele bibliotheek te bouwen waar bedrijven of onderwijsinstellingen hun cursussen kunnen weergeven. Cursisten kiezen zo zelf een cursus en bepalen hun persoonlijke leerroute en leertempo. Zo kan een eindgebruiker in een oogopslag zien welke lessen er allemaal beschikbaar zijn. Inmiddels zijn we bezig met een verdieping van de online catalogus. Door een uitgebreidt accountsysteem toe te voegen, wordt voortgang goed bijgehouden. Daarnaast hebben we betaalmodules toegevoegd, waardoor opleiders er ook voor kunnen kiezen om bepaalde onderdelen achter een paywall te zetten. Na betaling via de afrekenmodule heeft iemand dan automatisch toegang tot een specifieke cursus.

De online catalogus van Brainstud
De online catalogus van Brainstud

Coachingsmodule

We zijn niet gestopt bij het vergroten van het gebruikersgemak van de leerling; ook voor de docent hebben we een uitgebreide module gebouwd. Hierdoor kunnen docenten veel beter inzichtelijk krijgen hoe het gaat met de voortgang van hun studenten. Ze zien hier wie er deelnemen aan hun vak, wat ze hebben gedaan, hoe ver ze zijn in het leertraject en eventueel zelfs wat voor cijfers er behaalt zijn. Brainstud heeft grote dromen en blijft innoveren.

Snelle handjes

Bij Brainstud leveren we voornamelijk mankracht en focussen we ons op productie. Doordat er is gekozen voor een frontend in React zijn we in staat om heel efficiënt te werken en krijgen we veel voor elkaar in een relatief korte tijd. Snel goed werk leveren in React is een van onze specialiteiten en dat is dan ook een van de redenen dan Brainstud graag met ons samenwerkt. Dus ja, we zijn voornamelijk de extra handjes aan het toetsenbord, maar dan wel met knappe koppen die precies coderen in het tempo wat Brainstud voor ogen heeft.

Martijn

Heb jij, net als Brainstud, perfect inzichtelijk hoe je applicatie moet werken, maar niet altijd de know-how in huis? Neem dan vooral contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!