OTAP: Ontwikkelen, Testen, Acceptatie & Productie

Wij werken volgens een OTAP-straat. ‘Een straat? Jullie bouwen toch webapplicaties?’ Klopt. Deze straat moet je zien als een proces dat bestaat uit vier fases: Ontwikkelen, Testen, Acceptatie en Productie.

Stap voor stap door de OTAP-straat

Het ontwikkelen van web-based software gebeurt in een speciale ontwikkelomgeving, waar wij volop kunnen experimenten. Deze ontwikkelingen worden vervolgens getest op de testserver. Dit testen gebeurt automatisch en eventuele bugs worden dus direct opgemerkt - en vervolgens ook opgelost, uiteraard.

Testen om kwaliteit te waarborgen

Als opdrachtgever zul je vooral de acceptatieomgeving zien. In deze afgeschermde omgeving kun je de webapplicatie uitproberen zonder dat dit invloed heeft op de live-versie. De ontwikkel- en testfase die hieraan voorafgaan zijn echter minstens zo belangrijk. Doordat wat we ontwikkelen direct wordt getest, zijn wij er zeker van dat alles ook daadwerkelijk functioneert wanneer het de acceptatie- en later de productieomgeving bereikt. Geen fingers crossed en hopen op het beste wanneer het product live gaat, maar de zekerheid van een functionerende applicatie. Omdat dit testen volledig geautomatiseerd is, houden we tijd over voor wat wij echt belangrijk vinden: gebruiksvriendelijke en vooruitstrevende webapplicaties bouwen.

We need your feedback!

Komt de software ongeschonden door de testfase? Dan is het tijd dat jij gaat beoordelen of alles naar wens is. Wij kunnen wel in onze nopjes zijn over de software die we hebben gebouwd, maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat jij tevreden bent. Toch nog iets aanpassen of toevoegen? Geen probleem, OTAP zorgt ervoor dat wijzigingen makkelijk kunnen worden uitgevoerd. Tevreden over jouw product? Dan is de laatste stap naar de productieomgeving snel gezet. Doordat alle fases in de OTAP-straat op elkaar zijn afgestemd, verloopt deze laatste stap probleemloos.

Probleemloos verder bouwen

De OTAP-straat zorgt voor een gestroomlijnde ontwikkeling van software. Dat is fijn, maar nog niet alles. Deze manier van werken zorgt er namelijk ook voor dat het doorontwikkelen van software zonder problemen verloopt. Wil je na de oplevering nog aanpassingen doorvoeren? Ook dat is zo gepiept. Het bouwt nou eenmaal net even wat fijner op een stevig fundament, dan verder bouwen op rommelige code. En dat is wel zo prettig als je nog toekomstplannen hebt.