AGILE & SCRUM: hoe het werkt

Software bouwen, dat vraagt om een flexibele aanpak. Hoe kom je snel tot een product dat aan alle wensen voldoet?

Het ene plan is het andere niet

Je gaat een huis bouwen. Je maakt een plan, koopt materialen en huurt mensen in. Met een beetje geluk is je huis na enkele maanden af. Maar als het huis eenmaal staat, had je misschien toch liever vier kleine dakkapellen gehad, in plaats van twee grote. En nu je het zo ziet was een andere keukenvloer wellicht toch beter geweest. Helaas: het huis is af en nieuwe aanpassingen kosten weer bakken met geld. Met het bouwen van software gaat dit gelukkig heel anders, mits je de juist methode hanteert.

SCRUM: ontwikkelen in sprints

Wij werken volgens de AGILE-ontwikkelmethode SCRUM. In plaats van een project van A tot Z uit te denken en daarna pas te beginnen, delen we het op in korte perioden van enkele weken. In deze sprints leveren we telkens nieuwe resultaten op. In nauwe samenwerking met jou kijken we aan het eind van elke sprint naar de functionaliteit van het product. Waar zitten nog knelpunten en hoe kunnen we het gebruiksgemak perfectioneren? Zo werken we in een iteratief proces naar een webapplicatie waar je blij van wordt.

De AGILE-ontwikkelmethode SCRUM geeft inzicht in welke sprints we moeten voltooien voor een perfect eindresultaat
De AGILE-ontwikkelmethode SCRUM geeft inzicht in welke sprints we moeten voltooien voor een perfect eindresultaat

Snel schakelen en resultaatgericht werken

Een groot voordeel van deze methode is dat we snel kunnen inspelen op veranderingen. Werkt het in de praktijk anders dan van tevoren werd gedacht? Merken we onderweg dat een andere oplossing beter is? Geen probleem. SCRUM zorgt ervoor dat we dit snel in de gaten hebben en hier dus ook op in kunnen spelen. Daarnaast biedt SCRUM structuur en overzicht. Per sprint wordt bepaald wat prioriteit heeft en wie zich waarover gaat buigen. Iedere dag koppelen we binnen het team even terug wie waar mee bezig is en hoe dat verloopt, zodat alle neuzen dezelfde kant op (blijven) staan.

Snel de lucht in? Dat kan!

Onze werkwijze levert resultaten. En dan hebben we het niet alleen over een kwalitatief hoogstaand eindproduct. Doordat we vanaf dag één werken aan een functionerende webapplicatie zijn al eerder in het proces de resultaten zichtbaar. Een van de opties is daarom om naar een Minimum Viable Product (MVP) toe te werken. Een MVP is een online applicatie die over alle basisfuncties van het eindproduct beschikt. Op deze manier kun je al in een vroeg stadium live gaan met een eerste versie. Deze eerste versie gaan we vervolgens uitbouwen en aanvullen om zo tot een volmaakte webapplicatie te komen.

Ewout
Samenwerken met AGILE developers?

Of het nou gaat om aanpassingen op je huidige webapplicatie of de ontwikkeling van compleet nieuwe software. Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken!