Van kantoorhond naar beroemdheid: Pippa's mediastorm

Vorige maand kwam 10KB meermaals voorbij in de media. We stonden in de krant, kwamen voorbij op Facebook, werden getagd op LinkedIn en waren zelfs op de radio te horen. Al deze media-aandacht omdat we zulke gave webapplicaties maken? Of juist omdat we zo goed zijn in software maken die precies aansluit op de wensen van onze klanten? Helaas niet. Al deze aandacht hadden we te danken aan Pippa die werd uitgeroepen tot leukste kantoorhond van Gelderland.

© Paul Rapp
© Paul Rapp
  • Linda

Geschreven door Linda

Het begon met een prijsvraag

Onze kantoorhond heeft een eigen LinkedIn pagina. Bizar natuurlijk, al kan je hier lezen dat we dankzij dit ludieke profiel vijf keer zo veel sollicitanten aantrekken dan voordat dit profiel online stond. Anderhalve maand geleden werd Pip door een oud stagiair (bedankt Imre!) getagd in een prijsvraag van de Ohra. Deze verzekeringsmaatschappij was op zoek naar de leukste kantoorhond van Gelderland. Pip heeft uiteraard een reactie gegeven met onderbouwing waarom zij dat zou moeten zijn en zo stond een paar weken later de Ohra op de stoep.

Pip in de spotlights

Als felicitatie voor Pip haar onvermoeibare werk op ons kantoor kreeg ze een uitgebreid prijzenpakket. De Ohra had zich duidelijk ingelezen in Pippa haar voorkeuren, want naast speelgoed, een mand en een hotelovernachting kreeg ze haar lievelingssnacks (runderlong) en genoeg eierdozen om weer een paar maanden door te kunnen met versnipperen.

Het mediacircus

Naast een filmploeg van de Ohra om de uitreiking vast te leggen (het prachtige resultaat vind je hier), was er een team van de Gelderlander die een uitgebreid stuk maakte voor in de krant (dat stuk kan je hier vinden). Later die week was Linda, de eigenaresse van Pip, zelfs te horen bij Q-Music in het onderdeel ‘winnaar van de week’.

Een maand later

We vonden het hartstikke leuk dan de Ohra zo’n ludieke actie heeft uitgezet. Er was taart (met foto van Pip), een groot genoeg prijzenpakket om ook Loekas (de hond van Merel) in het zonnetje te zetten en we hebben enorm veel aanspraak gekregen uit allerlei hoeken. Pip werd zelfs herkend op straat! Gelukkig heeft onze harige viervoeter geen schoenen aan, want dan zou ze er inmiddels naast lopen. Inmiddels is de rust weer teruggekeerd, maar als er ooit nog een wedstrijd is voor ‘de leukste kantoorhond van Nederland’ wil Pippa vast wel weer meedoen!

Pippa © Paul Rapp
Pippa © Paul Rapp