5 vragen aan een nieuwe medewerker

Hoe is het eigenlijk om als nieuwe collega bij ons aan de slag te gaan? We stelden een van onze nieuwe collega’s Ted 5 vragen over zijn nieuwe baan!

  • Linda

Geschreven door Linda

1. Hey Ted! Leuk dat je er bent! Hoe ben je eigenlijk bij ons terecht gekomen?

Eerlijk? Ik wilde aan de slag als web developer en op de skeelers naar kantoor kunnen. Dus ik heb webdev ingetikt op Google Maps en ben op basis daarvan gaan kijken naar bedrijven in de buurt (waar 10KB er één van is). Jullie hadden gelukkig een sollicitatie open staan, dus toen heb ik gereageerd.

2. Wat vond je van de sollicitatieprocedure?

Zo’n assessment is nog best lastig. Het was voor mij alweer een tijdje geleden, dus ik moest echt even wennen aan het format. Puzzeltjes oplossen is leuk, maar de druk van ‘ik wil toch wel graag bij dit bedrijf aan de slag’ maakt het dan een stuk minder ontspannen dan je zou willen. In diezelfde periode had ik ook gesolliciteerd bij een bedrijf waar ik 5 uur lang allemaal assessments moest maken. Daarbij vergeleken vond ik de procedure van 10KB toch wel een heel stuk fijner.

3. Wat is tot nu toe je eerste indruk van 10KB?

Ik vermaak me hier goed! Er heerst een informele sfeer, het team lijkt me een fijne verzameling van verschillende persoonlijkheden en ik krijg heel veel vrijheid. Aan die vrijheid moest ik in het begin wel even wennen. Ik ben wel gewend dat je enigszins inspraak hebt, maar dat je écht zo vrij mag bepalen wat je wilt en waar je vrolijk van wordt is nieuw. Zo had ik op de ochtend van mijn derde werkdag voor 10KB een voorval thuis, waardoor ik een half uur te laat kwam. Vreselijk vond ik dat! Wat een eerste indruk maak je dan als nieuwe werknemer? Bij voorgaande werkgevers werd ik al aangesproken als ik vijf minuten te laat was, dus de rit naar kantoor zat vol met: “Wat zullen ze er van zeggen?” En: “Wat nou als dit ervoor zorgt dat ik niet door mijn proefperiode heen kom?” Eenmaal aangekomen op kantoor heeft helemaal niemand er iets van gezegd en bleek het bij navragen ook geen enkel probleem hoe laat ik op kantoor verschijn, zolang ik maar op tijd ben voor meetings met klanten. Dat ik hier niet hoef te stressen over randvoorwaarden als ‘ben ik wel op tijd’ zorgt ervoor dat ik ruimte in mijn hoofd houd om me bezig te houden met de zaken die relevant zijn om mijn werk beter te doen zoals hoe mijn code in elkaar zit. Ow en ik vind het overigens geweldig dat we een hond hebben!

4. Wat wil je hier leren?

Uiteindelijk wil ik een epische full-stack developer worden. Ik heb veel ervaring met PhP, maar ik merk dat ik behoefte heb aan een uitdagendere stack. Ik hoop op DevOps gebied meer te leren van Docker en Kubernetes en als ik mag fantaseren over de ideale combi dan zou dat een frontend op basis van TypeScript zijn met NextJS of NestJS in de backend.

5. Wat kunnen wij van jou leren?

Ik ben over het algemeen erg goed in het uitdiepen van de tools die ik gebruik. Ik zoek graag uit wat de ultieme mogelijkheden zijn en hoe ik daar dan weer optimaal gebruik van maak. De ‘life-hacks’ uitzoeken en daar dan van profiteren; die kennis wil ik graag delen. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in het menselijk lichaam en wat nou goed is voor een lijf. In deze maatschappij is het heel normaal om hele dagen in een comfortabele stoel te zitten, je vervolgens te verplaatsen naar een zachte bank, om tot slot nog een aantal uurtjes in een fijn bed te liggen. Het wordt door diverse onderzoeken steeds duidelijker hoe slecht al dat zitten is voor een lijf, dus ik vind het gaaf om uit te zoeken hoe ik daarin beter voor mezelf kan zorgen. Zo loop ik graag rond om na te denken, zit ik het liefst op de grond of op een lage tafel en ga ik met grote regelmaat verzitten. Ik zou het leuk vinden om mijn ideeën over werkhoudingen en beweging mee te nemen naar kantoor en mensen hier te inspireren om met regelmaat uit die stoel te komen!

Ted
Heb je nog andere vragen?

Stuur Ted vooral een berichtje!