10KB - Softwarebedrijf in Nijmegen

Ben je op zoek naar een softwarebedrijf om jouw op maat gemaakte software te ontwikkelen? Welkom bij 10KB, dé softwarepartner die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van webapplicaties op maat. Wij begrijpen als geen ander dat bedrijven vaak behoefte hebben aan specifieke digitale oplossingen die perfect aansluiten bij hun unieke behoeften. Of je op zoek bent naar maatwerk webapplicaties, portals, digitale tools of andere specifieke softwareproducten: bij ons ben je aan het juiste adres! Met ons kleine, maar ervaren team van developers gevestigd in Nijmegen, zijn wij een softwarebedrijf dat werkt aan hoogwaardige projecten die voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten. Bij 10KB hebben we één passie: het leveren van complexe webapplicaties op topniveau.

* Bel ons gerust eens om kennis te maken.

Onze klanten

 • Recharge Logo SVG
 • BrainStud Logo transparent
 • SmartFile logo transparent
 • iPhoned logo transparent
 • SGI Compliance logo transparant

Onze Diensten

Als softwarebedrijf specialiseren we ons in het ontwikkelen van maatwerksoftware. We gaan graag uitdagingen aan waar ons hart sneller van gaat kloppen.
Zo zijn we onder andere sterk in het vergroten van schaalbaarheid en het optimaliseren van prestaties in de e-commerce,
ondersteunen we bestaande ontwikkelingsteams met onze expertise en zetten we 'vage ideeën' om in goed functionerende eindproducten.
Een kleine greep uit onze diensten:

Ontwikkeling op maat

Voor bedrijven die zelf geen ontwikkelingsafdeling in huis hebben, zijn wij het ideale softwarebedrijf voor het ontwikkelen van webapplicaties van idee tot eindproduct. Door nauw samen te werken stellen we doelen en leveren we regelmatig nieuwe resultaten op. Zo werken we in een iteratief proces naar software waar je blij van wordt. Oftewel: we bieden end-to-end softwareontwikkeling voor bedrijven die geen eigen ontwikkelingsteam hebben.

Versterking van bestaande teams

We leveren expertise op maat aan bestaande ontwikkelingsteams waarbij we specifieke kennis en ervaring inbrengen die binnen het team ontbreekt. Heeft jouw huidige developmentteam behoefte aan extra expertise of ondersteuning? Bij 10KB kunnen we precies die missende schakel zijn. Of het nu gaat om het inrichten van de online infrastructuur, het updaten van bestaande applicaties of het toevoegen van nieuwe features, wij zorgen voor de juiste ondersteuning.

Onderhoud van software

We onderhouden ook applicaties voor opdrachtgevers, zelfs als we deze niet zelf hebben ontwikkeld. Zo houden we bestaande software up-to-date en waarborgen we de (online) veiligheid. We begrijpen het belang van betrouwbare en goed functionerende software. Zo zorgen we ervoor dat de applicaties blijven presteren en leveren (indien gewenst) aanpassingen of verbeteringen.

Waarom je wilt kiezen voor 10KB

Waarom zou je voor 10KB kiezen in plaats van een ander softwarebedrijf? Uiteraard stelt ieder bedrijf andere waardes centraal, dus is het zaak om te kijken of dat wat wij belangrijk vinden, aansluit bij jouw kijk op waardevol ondernemerschap.

 • Direct contact met developers: bij 10KB geloven we in korte lijntjes en direct contact met onze developers. Wij begrijpen het belang van goede communicatie en zijn altijd bereikbaar voor vragen, feedback en updates. Je hebt de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te staan met onze developers, zodat je snel en efficiënt kunt schakelen bij vragen, feedback of wijzigingen. Dit zorgt ervoor dat jouw wensen en eisen volledig begrepen worden.
 • Uitgebreide kennis en ervaring: onze developers zijn zeer bekwaam en hebben uitgebreide kennis en ervaring met de nieuwste technieken en frameworks in op het gebied van softwareontwikkeling. Wij houden voortdurend de laatste ontwikkelingen in de gaten en zorgen ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends in de software-industrie. Hierdoor kunnen we jouw bedrijf voorzien van de meest innovatieve en geoptimaliseerde oplossingen.
 • Transparantie: bij 10KB vinden we transparantie belangrijk. Wij geloven in open en eerlijke communicatie gedurende het hele ontwikkelproces. Je wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van het project en er is altijd ruimte voor jouw input en feedback. Bovendien zorgen we ervoor dat het intellectueel eigendom van de software altijd volledig wordt overgedragen.

Onze ideale klant

Bij 10KB hebben we ervaring met het werken met verschillende soorten klanten,
maar we hebben ook een bepaald type klant in gedachten die perfect bij onze expertise en werkwijze past.
Onze ideale klant is een bedrijf dat:

Ambitieus en innovatief is

We willen graag samenwerken met klanten die ambitieuze doelen hebben en openstaan voor nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen. We geloven in het creëren van software die niet alleen voldoet aan de huidige behoeften, maar ook toekomstbestendig is.

Carte blanche geeft

We zouden het geweldig vinden om met een klant samen te werken die ons volledig vertrouwt en ons de vrijheid geeft om de nieuwste technieken en frameworks toe te passen. Deze vrijheid stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de klant en gebruikmaken van de meest geavanceerde ontwikkelingspraktijken.

Openstaat voor samenwerking

Een goede samenwerking is van groot belang. We waarderen open communicatie, regelmatige feedback en een constructieve aanpak om tot de beste resultaten te komen. We geloven dat samenwerking de sleutel is tot succes in elk project.

Nieuwe technologieën durft te omarmen

We zijn het meest enthousiast over projecten waarbij er ruimte is om met de nieuwste technologieën te experimenteren en ze toe te passen. Dit stelt ons in staat om voorop te blijven lopen in de industrie en innovatieve oplossingen te bieden.

Een voorbeeldproject: de digitale transformatie van een traditioneel bedrijf

Een ideaal project waarbij kennis ontbreekt en we carte blanche krijgen om de laatste technieken toe te passen, zou een digitale transformatie zijn van bijvoorbeeld een traditioneel bedrijf uit de productiesector. Dit bedrijf heeft een bestaande infrastructuur en werkt momenteel voornamelijk met handmatige processen en verouderde systemen. Als softwarebedrijf zouden we:

 1. Inventarisatie maken van het probleem: welke bedrijfsprocessen zijn er nu? Waar liggen pijnpunten en inefficiënties? Wat zijn de specifieke behoeften en vereisten? Wat is er al, wat mist er nog en zijn er mogelijkheden om deze systemen te integreren?
 2. Plan voor digitale transformatie: op basis van de inventarisatie stellen we een gedetailleerd plan op voor de digitale transformatie van het bedrijf, waarbij we moderne technieken en praktijken toepassen. Dit omvat mogelijk het introduceren van slimme automatisering, IoT-integratie, geavanceerde data-analyse en cloudoplossingen.
 3. Ontwikkeling van een op maat gemaakte softwareoplossing: we ontwikkelen een op maat gemaakte softwareoplossing die aansluit bij de specifieke behoeften van het bedrijf. Hierbij maken we gebruik van moderne technologieën zoals cloud computing, microservices-architectuur, AI-gebaseerde automatisering en geavanceerde data-analyse.

Door samen te werken met een traditioneel bedrijf en hen te helpen bij hun digitale transformatie, kunnen we de laatste technieken en frameworks toepassen om de efficiëntie te verhogen, kosten te verlagen en hen in staat te stellen concurrentievoordeel te behalen in de moderne markt.

Samenwerkingen om trots op te zijn

De afgelopen jaren hebben we met trots een diverse reeks oplossingen voor onze klanten ontwikkeld. Hier zijn enkele van hun succesverhalen die illustreren hoe een extern softwarebedrijf aanzienlijke waarde heeft toegevoegd aan de bedrijven van onze tevreden klanten. Als je nieuwsgierig bent naar wat we voor jou kunnen betekenen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.

SGI Compliance

SGI Compliance

Hoe continuïteit waarde creëert

SGI Compliance heeft al jaren een webapplicatie voor de sanering van asbest genaamd Werkplanner. Ze waren op zoek naar stabilisatie van hun huidige applicatie en vroegen ons mee te denken over de toekomst. Lees hier hoe we de markt voor Werkplanner hebben verdubbeld.

Ons samenwerkingsproces

Bij 10KB geloven we in een nauwe samenwerking met onze klanten om tot het beste resultaat te komen. Ons proces omvat de volgende stappen:

 • Inventarisatie: we beginnen met een grondige inventarisatie van je wensen en vereisten. Tijdens dit proces betrekken we een ervaren developer om inhoudelijke en technische aspecten te bespreken. Zo zorgen we ervoor dat we jouw verwachtingen en behoeften goed begrijpen.
 • Agile-methode: bij 10KB werken we volgens de agile methode, scrum. Dit houdt in dat we het ontwikkelingsproces opdelen in korte sprints van enkele weken. Na elke sprint leveren we nieuwe resultaten op en bespreken we de functionaliteit van het product in samenwerking met jou.
 • Direct contact en snelle communicatie: we vinden het belangrijk om korte lijnen te hebben en direct contact mogelijk te maken tussen onze klanten en developers. Hierdoor kunnen we snel schakelen en is er ruimte voor regelmatig overleg en feedback.
 • Planning en facturatie: we voorzien je elke maand van een gedetailleerde planning, zodat je altijd op de hoogte bent wanneer en hoeveel er aan je project wordt gewerkt. Wil je dat we meer of minder uren voor je werken komende maand? Geen probleem, we zijn flexibel en kunnen de inzet maandelijks aanpassen. Onze gewerkte uren factureren we maandelijks achteraf, met een duidelijk overzicht van de geleverde werkzaamheden.

Expertise en Tech Stack

Met meer dan 10 jaar ervaring zijn we gespecialiseerd in het bouwen van maatwerk software die voldoet aan de hoogste prestatie-eisen. Of het nu gaat om het automatiseren van interne processen, het ontwikkelen van op maat gemaakte platforms of het beheren van high-traffic applicaties met duizenden bezoekers per dag - wij hebben alle ingrediënten in huis om dit te realiseren. Met deze expertise zijn we in staat om oplossingen van hoge kwaliteit te leveren die voldoen aan de meest veeleisende projectvereisten. Ons team bestaat uit 14 ervaren developers met expertise in verschillende technologieën en frameworks. Wij hebben een uitgebreide techstack met onder andere AWS, GraphQL, Node.js, Python, React, Ruby on Rails en TypeScript. De volledige lijst vind je hier.

14

Software engineers gespecialiseerd in maatwerk

10+

Jaar expertise in software ontwikkeling

1

Nederlands sprekend team op kantoor

De voordelen van softwarebedrijf 10KB

 1. Technische expertise: 10KB beschikt over een team van ervaren ontwikkelaars met een brede kennis van verschillende technologieën en programmeertalen. Dit stelt ons in staat om oplossingen van hoge kwaliteit te leveren die voldoen aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf.
 2. Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat elk bedrijf uniek is en zijn eigen specifieke vereisten heeft. Bij het samenwerken met 10KB krijg je maatwerkoplossingen die naadloos aansluiten bij de behoeften en doelstellingen van jouw bedrijf.
 3. Transparante communicatie: We hechten veel waarde aan open en transparante communicatie met klanten. We zorgen ervoor dat je betrokken bent bij het ontwikkelproces, zodat je op de hoogte blijft van de voortgang en tijdig feedback kunt geven.
 4. Flexibiliteit: Als bedrijf wil je flexibel kunnen reageren op veranderingen en nieuwe kansen. 10KB werkt volgens de agile methode, waardoor we snel kunnen inspelen op veranderende behoeften en prioriteiten.
 5. Regelmatige oplevering van resultaten: We werken in korte sprints en leveren regelmatig nieuwe resultaten op. Dit stelt jouw bedrijf in staat om snel waarde te zien en eventuele aanpassingen te doen gedurende het ontwikkelproces.
 6. Brede technologiestack: Bij 10KB beheersen we een breed scala aan technologieën en tools, zoals AWS, DevOps, ElasticSearch, Elixir/Phoenix, GraphQL, Kubernetes, Node.js, PHP, PostgreSQL, Python, React, Ruby on Rails, TypeScript en Vue.js. Hierdoor kunnen we de juiste technologieën kiezen die het beste aansluiten bij jouw bedrijf en project.
 7. Kwaliteit en betrouwbaarheid: We streven naar hoge kwaliteitsnormen in onze ontwikkelingsprocessen en leveren betrouwbare softwareoplossingen. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid en stabiliteit van de door ons ontwikkelde applicaties.
 8. Onderhoud en ondersteuning: 10KB biedt ook onderhoud en technische ondersteuning voor de ontwikkelde applicaties. We zorgen ervoor dat jouw systemen blijven presteren, implementeren eventuele updates en lossen bugs op om een soepele werking te garanderen.
 9. Kostenbeheersing: We begrijpen dat kostenbeheersing belangrijk is voor bedrijven. Bij 10KB streven we naar efficiëntie en optimalisatie van de kosten, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het eindproduct. We bieden transparante facturering, zodat je altijd een duidelijk overzicht hebt van de kosten.
 10. Samenwerking en partnership: Bij 10KB zien we onszelf als een partner voor jouw bedrijf. We werken nauw samen, luisteren naar jouw behoeften en doelstellingen, en dragen bij aan het succes van jouw project. Ons doel is om te bouwen aan langdurige relaties en je te ondersteunen bij toekomstige ontwikkelingen. Kortom, door samen te werken met 10KB krijgt jouw bedrijf toegang tot technische expertise, maatwerkoplossingen, transparante communicatie, flexibiliteit, regelmatige oplevering van resultaten, een brede technologiestack, kwaliteit en betrouwbaarheid, onderhoud en ondersteuning, kostenbeheersing, en een partner die betrokken is bij het succes van jouw bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om 10KB als softwarebedrijf in te huren?

Bij 10KB hanteren we flexibele prijzen, afhankelijk van de specifieke wensen en eisen van het project. Deze kosten variëren op basis van factoren zoals complexiteit, specifieke wensen en doorlooptijd. Hoewel de prijs en projectduur afhankelijk zijn van de specifieke vereisten van elk project, kunnen we wel een indicatie geven van prijsbereiken: developers zijn beschikbaar vanaf €100 per uur en een project begint vaak vanaf €10.000. Voor een gedetailleerdere kostenraming of een schatting van jouw idee, kun je altijd contact met ons opnemen.

Wat is intellectueel eigendom en waarom is het zo belangrijk dat een softwarebedrijf dit overdraagt?

Als een developer een stuk software ontwikkelt, dan is deze software volgens de wet het intellectuele eigendom van deze ontwikkelaar en daarmee beschermd. We zien met grote regelmaat dat bedrijven ergens software laten ontwikkelen en deze software vervolgens door een andere partij willen laten doorontwikkelen. Als de originele ontwikkelaar het intellectuele eigendom niet overdraagt, kan je deze code vervolgens niet aanpassen. Deze vorm van ‘gijzeling’ van code vinden wij onacceptabel en daarom zullen we intellectueel eigendom altijd overdragen. Tip: maak altijd contractuele afspraken over het eigenaarschap van componenten, gegevens, licenties en intellectueel eigendom.

Spreken we je snel?

We begrijpen dat het zoeken naar een geschikt softwarebedrijf een belangrijke beslissing is. Daarom staan we klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Wil je meer weten over onze diensten, tarieven of wil je een afspraak maken voor een kennismaking? Bij 10KB werken we met passie aan complexe webapplicaties die je verwachtingen overtreffen. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we jouw project tot een succes kunnen maken.

Contactformulier

Na het invullen van het formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Snel contact?

Je kunt ons bereiken op (024) 66 90 518.

Liever e-mail?

Stuur ons een mail: info@10kb.nl