Op zoek naar een software ontwikkelaar?

Voorkom deze 8 valkuilen

In de snel groeiende wereld van bedrijfsvoering is het vinden van een juiste software ontwikkelaar een cruciale factor geworden voor groei en succes. Maar de weg naar een effectieve softwareoplossing door een partij die bij je past is vaak bezaaid met uitdagingen. Weet jij waar je op moet letten bij de zoektocht van een partij die bij je past? Bij 10KB begrijpen we de uitdagingen maar al te goed en bieden we op maat gemaakte oplossingen die de specifieke pijnpunten van jouw bedrijf aanpakken.

* Bel ons gerust eens om kennis te maken.

Onze klanten

  • Recharge Logo SVG
  • BrainStud Logo transparent
  • SmartFile logo transparent
  • iPhoned logo transparent
  • SGI Compliance logo transparant

Duidelijke vereisten definiëren

Een van de grootste struikelblokken bij een externe software ontwikkelaar is het definiëren van duidelijke vereisten. Het is dan ook geen sinecure om van tevoren te bedenken waar je applicatie allemaal aan moet voldoen. Bovendien hebben veel mensen ook geen flauw idee van de oneindige mogelijkheden op het gebied van software ontwikkeling. Wij vinden het dan ook belangrijk om in de beginfase exacte problemen te destilleren. Dit stelt ons in staat om nauwkeurige en op maat gemaakte oplossingen aan te bieden die perfect aansluiten op jouw zakelijke behoeften. Maar het zorgt er ook voor dat we potentiële klanten eventueel doorverwijzen naar een systeem wat al bestaat en wat precies voldoet aan de vraag. En ja, dat doen we echt. We willen namelijk gave dingen maken die passen bij wat de klant nodig heeft, niet iets namaken wat al bestaat alleen maar om de uren te vullen.

Veranderende eisen en scope creep

Gedurende het ontwikkelingsproces van software kunnen nieuwe eisen opduiken of kan de scope van het project uitbreiden, wat de planning en het budget kan verstoren. Hoe een software ontwikkelaar daar mee omgaat kan flink verschillen. De een maakt precies dat wat er oorspronkelijk is afgesproken (waardoor eventuele briljante toevoegingen niet worden meegenomen), een ander 'gaat los' waardoor het project geen einde kent en het budget ver overschreden wordt. Veranderingen in de eisen en scope tijdens de ontwikkeling kunnen daardoor een grote impact hebben op het project. Bij 10KB beheren we deze uitdagingen met behulp van sprints en iteratieve ontwikkeling. Hierdoor kunnen we voortdurend aanpassingen beheren en de effecten van veranderende eisen accuraat inschatten. Zijn we nog wel datgene aan het maken waar de klant om vraagt? Gaat dat nog lukken binnen het gestelde budget of moeten we in gesprek over verwachtingen en eventuele aanpassingen? Hierdoor zien we snel de gevolgen van veranderende eisen op de lange termijn en kunnen we dit tijdig communiceren aan de klant en bijsturen indien gewenst.

Technologische complexiteit

Het selecteren van de juiste technologieën voor jouw maatwerk software kan een uitdaging zijn in een snel veranderend landschap. Nieuwe technologieën bieden mogelijk voordelen, maar kunnen ook onbekende problemen met zich meebrengen. Zo weet je niet of een nieuw framework genoeg ondersteuning biedt op de lange termijn en loop je zelfs het risico op vendor lock-in als er niet veel andere software ontwikkelaars zijn die een specifieke technologie beheersen. Bij 10KB maken we gebruik van een bewezen TechStack met technologieën die wereldwijd door grote groepen ontwikkelaars wordt gebruikt. Omdat we veel verschillende technologieën beheersen weten we vaak ook juist die techniek te vinden die het beste aansluit bij een specifieke vraag. Dit stelt ons in staat om robuuste en schaalbare oplossingen te bieden die naadloos integreren met jouw bedrijfsbehoeften.

Schaalbaarheid en prestaties

Iedereen wil natuurlijk dat een op maat gemaakt softwareproduct een grandioos succes wordt. Of dat grandioze succes nu betekent dat je medewerkers een stuk efficiënter kunnen werken, of dat je webapplicatie door miljoenen bezoekers gebruikt wordt. Het ontwerpen van software die zowel schaalbaar als efficiënt is, vooral als de gebruikersbasis groeit, is een cruciale uitdaging. Het moet kunnen meegroeien zonder de prestaties te beïnvloeden. In de ideale situatie is daar in het begin door de software ontwikkelaar over nagedacht, maar meer dan eens is een gebrek aan schaalbaarheid iets wat op de lange termijn een probleem wordt. Terwijl het laten meegroeien van software zonder prestatieverlies essentieel is voor duurzaam succes. Schaalbaarheid is gelukkig een van onze expertises. Bij elk project, hoe klein ook, denken we na over de toekomst en zorgen we dat elke applicatie eventueel mee kan groeien, ook als dat nu nog niet nodig lijkt. Door vooruit te denken, ontwerpen we applicaties met het oog op efficiënte groei, zodat jouw systemen mee kunnen bewegen met toekomstige eisen.

Showcase

Een concreet voorbeeld van deze aanpak zie je bij SGI Compliance. Dit bedrijf is Europees marktleider op het gebied van gezondheid en milieu. Één van hun specialiteiten is de begeleiding bij asbestsanering. In een ver verleden hebben ze software laten ontwikkelen om bedrijven te helpen bij het schrijven van een plan voor asbestsanering. Toen ze in de zoektocht naar een nieuwe software ontwikkelaar bij ons uit kwamen hebben we de ontwikkeling van deze applicatie overgenomen. Enerzijds hebben we ons gericht op het stabiliseren en optimaliseren van de huidige applicatie. Anderzijds hebben we gekeken hoe we deze applicatie van belang konden maken voor meerdere divisies binnen het bedrijf. Naast asbestsanering is de app nu ook inzetbaar voor bodemsanering, sloop- & renovatieprojecten. Bovendien is het relatief eenvoudig om de app uit te bereiden voor weer andere markten.

Beveiliging en privacy

Het waarborgen van de beveiliging van gegevens is een voortdurende zorg, zéker als je op zoek gaat naar een externe software ontwikkelaar. Het implementeren van adequate beveiligingsmaatregelen en voldoen aan privacyvoorschriften zijn essentieel. Een gegevenslek kan desastreuze gevolgen hebben voor een bedrijf, haar klanten en alle personen die daarbij betrokken zijn. Beveiligen kan op heel veel verschillende manieren. Bij 10KB ligt de focus op het beveiligen van jouw applicaties op meerdere niveaus, zowel in de software zelf als in de architectuur, om maximale bescherming te bieden. We vinden het een sport om te kijken hoe we webapplicaties op zo veel mogelijk gebieden kunnen beveiligen, zonder dat een gebruiker daar hinder aan ondervindt. Het waarborgen van data- en privacybescherming is dan ook van essentieel belang.

Integratie met bestaande systemen

Software ontwikkeling vindt meestal niet in een vacuüm plaats. Er zijn vaak al systemen aanwezig, er is al een softwarepakket wat moet integreren met het nieuwe en uiteraard zijn al deze onderdelen meestal niet in dezelfde taal of framework ontwikkeld. Het integreren van nieuwe software met bestaande systemen kan dan ook zeer complex zijn, vooral als er verschillende technologieën en dataformaten in het spel zijn. Als een software ontwikkelaar gespecialiseerd is in één specifieke taal, dan kan die integratie met andere systemen nog een flinke uitdaging worden. Omdat we meerdere technieken beheersen, is het voor ons geen enkel probleem als systemen (nog) niet dezelfde taal spreken. We hebben expertise in het naadloos integreren van diverse technologieën en systemen, waardoor jouw systemen optimaal samenwerken.

Onderhoud en support

Na de lancering is regelmatig onderhoud en adequate ondersteuning essentieel om de software soepel te laten werken en aan te passen aan veranderende behoeften. Net zoals bij de bouw van een huis zal je onderhoud moeten plegen om verval te minimaliseren. Heeft de software ontwikkelaar die je hebt gekozen daar wel tijd voor? Is er genoeg arbeidskracht in huis om bij een storing snel te schakelen? Na oplevering biedt 10KB uitgebreide ondersteuning indien gewenst, inclusief voortdurend onderhoud en mogelijkheden voor het toevoegen van nieuwe features. Zo blijft jouw software up-to-date, veilig en klaar voor de toekomst.

Projectmanagement en communicatie

Effectieve communicatie tussen het ontwikkelingsteam, belanghebbenden en klanten is cruciaal voor succesvolle software ontwikkeling. Slecht projectmanagement kan leiden tot vertragingen en misverstanden. Bij 10KB houden we van korte lijntjes. Onze klanten hebben dan ook direct contact met onze (Nederlandstalige) developers. Bovendien hebben we regelmatig overleg met onze klanten op basis van de lengte van een sprint en werken we met flexibele contracten. Dit maakt het relatief eenvoudig om meer uren in te plannen als een project eerder af moet, of juist een maand geen uren in te plannen als er niets te ontwikkelen is. Zo minimaliseren we misverstanden en zorgen we voor een vlotte voortgang van jouw project.

Spreken we je snel?

Klinkt 10KB als een software ontwikkelaar die bij jouw project past? We streven ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten tillen. Onze bewezen methodologieën en liefde voor technologie maken ons de ideale keuze voor jouw software ontwikkelingsbehoeften (maar oordeel vooral zelf). Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contactformulier

Na het invullen van het formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Snel contact?

Je kunt ons bereiken op (024) 66 90 518.

Liever e-mail?

Stuur ons een mail: info@10kb.nl