Campingfinder: lekker makkelijk op vakantie

Ga jij wel eens kamperen of verblijf je wel eens in een vakantiehuisje? Dan weet je dat je nogal overweldigd kan worden door het aanbod.

Mockup Campingfinder

Je vakantie plannen moet wel leuk blijven

Hoe vind je in dit woud van mogelijkheden jouw ideale vakantieaccommodatie? Eigenlijk heb je een website nodig waar je op locatie of op faciliteiten kan zoeken en waar je vervolgens prijzen van verschillende accommodaties kan vergelijken. En als je dan hebt gevonden wat je zoekt, wil je natuurlijk ook met één druk op de knop kunnen boeken. Zo’n boekingsplatform hebben wij gebouwd voor de startup Campingfinder.

Goed idee, maar hoe?

Prijzen vergelijken klinkt misschien eenvoudig, maar denk eens aan het verschil tussen dagprijzen of weekendprijzen, vroegboekkortingen, extra kosten voor kinderen, bijzettentjes of auto’s, reserveringskosten, toeristenbelasting en wat al niet meer. We zijn aan de slag gegaan met deze uiteenlopende tariefstructuren en hebben een prototype gebouwd die secuur, maar ook snel, prijzen berekent. Er moeten ten slotte tientallen zoekresultaten tegelijkertijd aan de bezoeker gepresenteerd kunnen worden. PostgreSQL was hierbij onmisbaar.

Finetunend naar de eindstreep

Zoals vaak met de totstandkoming van nieuwe producten, moest er hier en daar nog wel aan geschaafd worden. Het begon met een idee, en in een iteratief proces van korte sprints hebben we een steeds concreter beeld gekregen van het gewenste eindproduct. Onderweg hebben we aanpassingen gedaan, uitbreidingen toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd en toen was daar de MVP: een eerste versie die ook echt gebruikt en getest kan worden. Wat restte was het optimaliseren van de applicatie, en de vormgeving uiteraard, die we uit handen hebben gegeven aan een graphic designer.

Een webapplicatie met alles erop en eraan

En toen was-ie daar: de Campingfinder. Een boekingsplatform voor campings en vakantieparken, waar je niet alleen snel en uitgebreid kan zoeken, maar waar ook echt rekening is gehouden met de wensen van de gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan een gestroomlijnd betaalproces met integratie van iDeal- en creditcard-betalingen, of het feit dat de bezoeker een response e-mail ontvangt met een volledige tariefberekening wanneer hij een vakantie boekt. Of wat dacht je van een live-chat? Zit er ook in! Inmiddels heeft Campingfinder de naam Campsy gekregen, in 2016 is dit platform namelijk aangekocht door Rocket Internet.

Gebruikte technologieën PostgreSQL Ruby on Rails Angular.js