Hapré: de bedrijfsvergelijker

Een zorgverzekering uitzoeken kan nogal een opgave zijn. Opties te over, zeker als je bij een werkgever werkt die collectiviteitskortingen aanbiedt.

Een tool voor de werknemer

Veel bedrijven en organisaties bieden hun werknemers de mogelijkheid om een zorgverzekering af te sluiten met collectiviteitskorting. Om voor deze werknemers inzichtelijk te maken waar ze uit kunnen kiezen, ontwikkelden wij in opdracht van Hapré de bedrijfsvergelijker. De bedrijfsvergelijker is een online platform waarop werknemers kunnen zien bij welke zorgverzekeringsmaatschappijen ze korting krijgen, voor welke zorgpakketten dit geldt, en uiteraard ook wat de meest voordelige verzekering is.

Een tool voor de werkgever

Handig voor de werknemer dus, maar zeker ook handig voor de werkgever. De bedrijfsvergelijker is namelijk een tool die je als werkgever makkelijk naar jouw hand kan zetten. Niet alleen kun je per zorgverzekeringsproduct de kortingen invoeren die voor jouw werknemers gelden, ook kun je de hele look & feel van de bedrijfsvergelijker op jouw organisatie afstemmen, door een foto en het logo van jouw organisatie terug te laten komen in de lay-out. In een vingerknip heb je een webapplicatie die past bij jouw organisatie én een stukje service verleent aan je werknemers.

Snelheid en gebruiksvriendelijkheid

Zoals bij alle software die wij ontwikkelen, stond ook bij de bedrijfsvergelijker snelheid en gebruiksvriendelijkheid on top of the list. De bedrijfsvergelijker is een webapplicatie die veel data moet kunnen doorzoeken en deze moet kunnen valideren, en het liefst nog een beetje vlot ook. De gebruiker wil namelijk snel kunnen zien welke zorgverzekering het best aansluit bij zijn wensen en het interessantst is voor zijn portemonnee.

Ingenieuze database

De bedrijfsvergelijker vroeg dus om een database die complexe verbanden kan leggen, maar ook razendsnel data kan opvragen, indexeren, wijzigen en opslaan. Hiervoor hebben wij het databeheersysteem PostgreSQL gebruikt, dat niet alleen een ingenieuze database mogelijk maakt, maar ook software oplevert die op verschillende besturingssystemen kan draaien. Wel zo handig, als de applicatie binnen verschillende organisaties moet kunnen functioneren. Resultaat: een breed inzetbare en toch op maat gemaakte online applicatie.

Gebruikte technologieën: Rails PostgreSQL Angular.js